Om mig och min fibro

Inlägget flyttat till den nya bloggen!

För att komma till inlägget om mig och min fibro, klicka HÄR

95 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej,
  Mitt namn är Jessica och jag är 35 år.
  Jag skulle gärna vilja skriva ett längre mail till dig ang. fibro och undrar om jag kan få din mailadress?
  Jag fick denna länken till din blogg av en kollega och hon undrade om vi inte har samma sjukdom (du och jag).
  Jag har också fibro och har lyckats hitta något intressant som jag gärna delar med mig av.
  Det finns behandling att få…… dock inte i Sverige. Jag berättar gärna allt vad jag vet om det i ett mail till dig.
  Jag har börjat denna behandling i mars nu i år och det verkar som om att det har börjat gå på rätt håll för min del nu. *håller tummarna* 🙂
  Man ska inte lida i onödan!! Folk säger till mig att jag ska acceptera mitt tillstånd men det tänker jag inte göra. Jag vill inte vara 35 år och leva så här. Känner igen mig i allt du skriver om dig själv här.
  Jag har letat i några år nu och nu har jag hittat rätt.
  Hoppas på att höra från dig snart!
  //Jessica

  • Hej Jessica!

   Läste ditt inlägg och blev väldigt glad då jag har en fru som lider av samma sak som du sedan en tid tillbaka.
   Periodvis har hon väldigt ont..
   Du skriver att det finns behandling att få.. dock ej i Sverige, vi
   skulle gärna veta lite mer om det.

   Kan inte du vara snäll och maila oss och berätta.

   Med vänlig hälsningar

   Lasse & Anneli Johansson, Laholm

  • Skulle ni kunna publicera en länk till information om behandlingen???
   Jag är också sjuk och skulle göra vad som helst för att bli frisk!
   Maggan

  • Hej Jessica . Mitt namn är Mina , jag är drabbas också om febromydlgi sjukdom . Ont i hela kroppen . Dåligt sömnen , och svårighetkoncertion . Jag har gickt till behandling ingenom ett år sedan . Men det hjlälper allts . Sjukgemnast . Plus vattengyms . Jag har läst att du har skrivet att det finns nogon spiciellet behandling som hjläper , gärna om jag kan fa tips om detta.
   Mvh Mina

 2. Hej, hittade dig via en länk på sthlms fibroförenings hemsida, visste du att du fanns där? Jag hittade min blogg där av en ren slump. Kika in hos mig om du vill..Alltid kul att hitta nån i samma ålder med fibro..

 3. Hej Gullvi!

  Ursäkta om jag inte har svarat, har inte sett ditt meddelande förrens nu! Vill du ha Jessicas mail adress? Mvh Terese

 4. hej….jag har last allt i denna sidan och jag kanner igen mig i denna fibro…har haft ont i flera ar men ingen lakare hittar nat ..

  tjejen :

  allt du skrev om din smarta och vark och lidande har jag samma ..men ej en lakare som bekrefatar nat …nar jag laste din blog och du ar 35 ar gamma tankte jag harregud..jag e 36 nu och jag har haft denna ont och besvar i kroppen sedna 10 ar och med varje ar blir det varre plus min daligt minne ..
  jag laste din blogg och det var prices det som jag skulle skirva om mig sjalv.

  det bli jatte bra om du kontaktar mig och beratta hur ska jag overtyga mina lakare att titta mera och kolla pa det som jag pga smarta…jag e sjukskriven nu och vill garna leva normalt liv.,tackar,…

  en sak till.var du snall..vad vet du om myom (muskelknut) jag horde om man opererad sig eller fat den blir kroppen med svagare i framtiden ….e det myt eller sant ??

  jag har opererat mig nyligen for myom,

  halsningar
  sofia

 5. Hej! Är en tjej på 36 år i Dalarna som vill komma i kontakt med någon som går med ständig värk i kroppen,för att dela efarenheter med och stötta varandra.Det är bara vi som förstår varandra,vi som får plågas med denna värk.

 6. Hej Tess och även Ni andra, såklart! Jag är en 36-årig tjej fr Hälsingland som oxå har blivit fångad av den Elaka Fibron! Tog ett tag innan jag hittade rätt bland läkarna och fick den diagnos jag egentligen redan ställt själv. Nu försöker jag vara den som bestämmer över sjukdomen och inte tvärtom! (funkar ibland och ibland inte …)
  Men jag vet att det är viktigt för mig att inte känna att sjukdomen har övertaget; jag letar mycket info online och testar fram och tillbaka med kosttillskott och mat. Vet att jag mår myyycket sämre av t ex rött kött och rött vin. (mycket synd..) Vädret är jag oxå rätt känslig mot- kalla regniga dagar längtar jag till varmare länder… för evigt! 🙂
  Skriver gärna mer och har kontakt! mvh Sara

 7. Terese, din mail funkar inte så jag kan inte skicka lösenordet, har du någon annan? Jag får bara upp ”account closed” som felmeddelande. Maila mig i så fall och skriv den andra adressen.

 8. Men känner ni av att sjukvården inte tar er a lls på allvar?
  Har en kompis, som är död idag.
  Hon hade också samma sjukdom, men när hon senare uppsökte läkare.
  Så sa dom att de var henne sjukdom, hon åkte hem 2 dagar efter Julafton så avled hon av cancer. Därför undrar jag om fler känner av de att läkarna inte tar dig på allvar.

 9. Men känner ni av att sjukvården inte tar er a lls på allvar?
  Har en kompis, som är död idag.
  Hon hade också samma sjukdom, men när hon senare uppsökte läkare.
  Så sa dom att de var henne sjukdom, hon åkte hem 2 dagar efter Julafton så avled hon av cancer. Därför undrar jag om fler känner av de att läkarna inte tar dig på allvar.

 10. Hej!

  Vet inte hur jag hittade hit…. via några bloggar & så vidare tror jag det var *LOL*

  Oavsett, jag har också fibromyalgi sedan många herrans år tillbaka, men det var inte för för två år sedan jag fick diagnosen. Man har alltid skyllt min smärtor på ”psyket”…. Jo jag har mått lite dåligt & det var pga obehandlad ad/hd. Men efter jag fick den diagnosen & fick några ”verktyg”, blev lyckligt gift osv mådde jag verkligen inte dåligt psykiskt, men mina kroppsliga smärtor bara tilltog.
  Till slut var det en läkare som tog mig på allvar & äntligen händer saker mtp behandling.

  Kul att hitta en blogg med en ung kvinna som också har fibro, jag lägger dig genast i mina bokmärken.

  Nu skall jag läsa lite vidare på din blogg.

  mvh
  Sessan som bor i Oslo

 11. Hej!

  Oj, tjejer vad ni är många som har det så här tufft!
  Jag berundrar Dig efter att ha läst lite på din blogg och sedan ta del utav hur du mår.
  Du måste vara oerhört stark och inte undra på att man kan braka ibland med så mycket att kämpa med. Sköt om dig.
  Kram från långt borta.
  Sing i Singapore

 12. Singsong: Tack så mycket för dina ord, det värmer oerhört mycket!

 13. Hej… jag hamnade här och har läst en del.. förstår så väl hur du har det …
  själv har jag ständig värk i nacke axlar och denna huvudvärk som tar all energi ifrån en … men jag är ju äldre och har suttit på kontor i nästan 30 år så det kan ha sin förklaring men DU som är så ung och ska behöva må så dåligt. Tycker så synd om dig ville bara skriva några ord och önskar att det blir bättre med dig mvh / Eva

 14. Hej! Jag heter Helena och hittade dig via min väns blogg…Jag har också fibro. Det började på mig när jag var 19 år med samma symtom som dig. Iår fyller jag 40 så det är några år som jag haft denna värk/molande nu..Har varit Sjukskriven/sjukpensionär sedan 2000. prövade att arbetsträna ni i mars-april men det gick inte..Titta gärna in på min blogg Tiiti40.blogg.se

  mvh Helena

 15. Hejsan alla som skriver, har en fru som har nästa fibro men har den sjukdomsbilden. Det räcker bara det. Hon har sändigt ont. Inte kul att ha sex, för det gör bara ont. Hur gör ni? Älskar henne så himmla mycket.

  • Hejsan!

   Läs gärna mitt inlägg lite längre ner. Finns hjälp att få i Sverige, det e jag ett levande bevis på 😉 Mår strålande och är så himla glad att jag ”tog chansen”.
   Lycka till!
   Vänligen Marie Niltz
   P.s Hör gärn av dej till mej om ni har frågor eller så…!

   • hejsan alla ..
    jag har i dag vart sjukskriven i 7 månader och min läkare misstänker att de är fibro ! Jag undrar hur får man reda på att de verkligen är det? Allt ni beskriver känner jag igen .. men jag vill gärna få mer information hur man går vidare att få de bekrätat ! Är de några prover eller hur vet man till 100% att de är de ?
    Jag känner med er alla och hoppas de finns nått som kan bota detta för oss alla.
    tacksama för svar 🙂 god fortsättning .

  • Hej sonny !
   Jag har fibro och visa dagar så är de bättre en andra !
   Jag hoppas ni kan lösa de på nått sätt vi tar ett glas vin eller två så nervbanerna inte triggar så mycket och då kan vi har de mysigt tillsammans.
   mycket kramar och pussar hjälper för man känner sej maktlös som fru med kan jag säga.’lycka till !

 16. Men GUD vad du är lik Thandie Newton!

  Jag är avis 🙂

 17. […] Om mig och min fibro   […]

 18. Hej
  Her en kæmpe hilsen fra Danmark. Dejlig hjemmeside du har.
  Den sang med Cecilia vennerstrøm er da fantastisk. Er det muligt at du kan fortælle mig hvis hun har lavet nogle albums eller hvor jeg kan finde sangen
  Mange hilsner

 19. jag är oxå en av alla med fibro.. det en hemskt jobbig sjukdom…. med värk dagligen… o som sitter precis där du beskrev. Synd att det inte finns nåt som gör värken mindre… men vanliga värk tabl, hjälper ju knappast…

  Mvh Ann Norrköping..

 20. Hej!

  Har just nu väldigt ont i kroppen, ena axeln, ländryggen, benen är värst + att det känns som att delar av kroppen är domnad, ungefär som när fötterna somnar. Mest känns det i ansiktet och i händerna just nu. Jag har lidit av panikångest sen -88 vilket medför spänningar och som sedan blivit till värk. Värst tror jag det är nu när jag har sommarjobbat inom hemtjänsten (pluggar annars). Jag har gått hos en kille som har gett mig behandling, han har tagit bort spänningar som han säger har funnits i många år p ga psykiska besvär. Denna behandling mår jag bra av, men det kostar ju 500:- per gång, vilket man inte har råd med när man studerar. Yrsel har jag haft problem med, det har ibland kännts som man står på en båt i ruskigt dåligt väder, eller så är det sån yrsel så det känns som att man är full. Minnet har jag också problem med, blir ibland rädd, kommer ibland inte ihåg vad jag gjort dagen innan, eller man kan absolut inte koncentrera sig, man får ibland läsa en mening flera gånger i en bok för att man inte fattat vad man läst. Skönt att läsa att man inte är ensam, men det känns som det ibland!

 21. Hej
  Jag har själv inte fibromyalgi men träffade en kvinna häromdagen som har det sedan 30 år och som hade blivit hjälpt jätte mycket utav att använda sig utav NIKKEN´s produkter. Blev intresserad och ville egentligen bara kolla om du som likt henne har fibromyalgi har hört talas om detta företag och deras grejer? Hon hade inte haft någon ”dålig dag” sedan hon skaffad sig ett NIKKEN Wellness Home. Såååå coolt tycker jag. Har just själv börjat som återförsäljare utav desa produkter och känner att det hade varit intressant att höra om fler har liknande erfarenheter.

  MvH
  Katharina

 22. Katharina: Nej jag har faktiskt aldrig hört talas om det, men låter ju onekligen intressant! Berätta gärna lite mer.

 23. Hej!

  Blev väldigt nyfiken på behandlingen Jessica F nämnde, kunde kanske få ta del av den infon eller få hennes mailadress?

  Läste att du fått info om fibromassage i Kalmar… Jag tänkte prova på det och hittade en annan som utförde det. Han utför behandlingar centralt i Kalmar där tar han 360 :-(Pga hyran) per behandling, han har även behandlingsrum i anslutning till hemmet. då tar han 250:- Spännande att se om det funkar för mig med fibromassage…är ju som många andra så öm på kroppen och den triggas igång.

  Han har en hemsida om du vill läsa den http://www.hwmassage.se (har ej varit där inne och tittat själv)

  Ha en skön höst och kämpa på alla fibrovänner!

  Mvh Marielle

 24. Marielle: Om du mailar till mig så kan jag ge dig mailadressen till Jessica. Mailadressen har jag lagt till i mitt inlägg längre upp.

 25. Hej.. Jg är en till i skaran med fibromyalgi och varit sjukskriven sedan 2005, men hittade en intressant artikel om fibromyalgi/amalgamförgiftning…hur många av er som har fibro, amalgamfyllning kvar i munnen? Klistrar in en text som jag hittade på internet:

  FIBROMYALGI OCH

  LEDBESVÄR

  När det gäller Fibromyalgi finns många likheter med kronisk kvicksilverförgiftning. Det borde föranleda noggranna undersökningar för att finna eller avfärda eventuella samband. När en sjukdom som denna ökar så lavinartat borde fler ställa sig frågan; finns det någon gemensam nämnare? Om man gör en jämförelse med den symtombeskrivning som överläkare Göran Johansson i Göteborg redovisar när det gäller fibromyalgipatienter och kronisk kvicksilverförgiftning är likheterna slående. På en direkt fråga om detta vid en föreläsning svarade Doktor Johansson att kvicksilver inte kan uteslutas som orsak. Docent Bo Nilsson, Uddevalla, har sedan lång tid arbetat med dessa patienter och han gör bedömningen att det finns tydliga kopplingar mellan kronisk kvicksilverförgiftning och fibromyalgi. Här torde också en jämförelse mellan symtombeskrivningen för fibromyalgi resp Sjögrens syndrom vara av stort intresse, kompletterade med patienternas tandstatus och ev annan kvicksilverbelastning.

  Idag är Fibromyalgi en av våra snabbast ökande sjukdomar, men grundorsaken till varför den uppstår är okänd. Det spekuleras i om virus kan vara den utlösande faktorn. De beskrivningar vi fått från tandvårdspersonal som ingår i enkäten är oftast att sjukdomen debuterat i samband med infektioner, graviditet, stress eller tandlagningar.

  Inget skulle vara bättre om man konstaterar att man har amalgamförgiftning och ej fibro..göra en sanering i munnen och fungera som tidigare innan man blev sjuk.

 26. Hejsan!
  Jag har hört att fibromyalgi är en ”låtsassjukdom”, alltså psykosomatisk.
  Vad säger du om det, som haft psykiska problem också?

  • Det är snarare tvärtom
   Att den som tror att Fibromyalgi är en påhittad sjukdom är den som är psyksjuk och behöver både realistisk utbildning och vård.
   Fibromyalgi klassas enligt WHO som muskel-, skelett- och bindvävssjukdomar (M 79.7).

   Det är ett lika dumt uttalande som att säga att cancer också är psykosymatiskt, eller tandvärk. Eller tror du det också?

 27. Hej på dig tjejen.

  Läste lite om din fibro och måste tyvärr erkänna att även jag har fibro.
  Fick diagnosen i Oktober -08
  Men jag kan säga att jag har bara träffat läkare som tar sjukdomen på allvar och det känns skönt, nu i Januari skall jag få gå en 5 veckors rehabilitering i Lund hoppas att den kan ge mig något så det blir lättare att leva med det.

  Visst finns det säkert behandling utomlands, men om man går hemma och är sjukskriven och arbetssökande som jag är så finns det inte ekonomisk möjlighet att ta den kostnaden.

  Jag kan leva med värken men det jag tycker är värst är alla biverkningar, yrsel, humörsvängningar, händer och fötter som känns som svullnar och bränns, sömnen.

  • Hejsan!

   Tjejen här ovan skriver att hon endast träffat läkare som tar sjukdomen på allvar o att hon fått rehab i Lund!

   Jag skulle vara så tacksam om du (tjejen) skulle vilja maila mig då jag själv haft jobbigt att hitta en bra läkare som kan fibro och tar sjukdomen på allvar sedan jag flyttade till Lund!

   Även ni andra får maila mig ( : Tack!

   Min mail: ladydeath_78@hotmail.com

   Mvh Jasse

 28. *Hjälp* Undrar om det inte är denna sjukdom jag har… läkarna har trott att jag har borrelia, då jag haft sån smärta och feber lite då och då under hösten. Avdomnat på vissa ställen ibland. Dock visade borrelia testet (ryggmärgsvätskeprovet) att det inte var några borreliosbakterier i mig. Och det var ju skönt iallafall, men värken består och inga värktabletter hjälper.. suck.
  Hur gjorde du/ni för att få sjukdommen bekräftad, och vad händer sedan??
  Mvh /Ellinor

 29. Hej,
  även jag en person med fibro. Jag är 40 och har haft diagnosen i fler år. Försöker vara den som ”styr” över sjukdomen istället för tvärt om.
  Med jävlaranamma och annat tänkande än tidigare så går det rätt bra…dock inte idag då eftersom jag är hemma.. men i stort sett. Har gått från sjukskrivning till att jobba 100%..har gett bestämt mig att jag ska klara detta i alla fall i 6 månader (eftersom ingen kan säga hur jag ska jobba) så får vi se sedan . har nu klarat 5 månader snart..Ska utvärdera mig själv sedan. Tips, frågor ideer? Maila eller gå in på min sida där jag bloggar om allt.

 30. Hej Jag har också fibbe. Läs gärna min blogg eller så får du jättegärna länka dit.

  Jag vill har era åsikter,tankar mm att läsa om. Jag är ny i blogvärden.

 31. Jag har också denna sjukdom och känner igen mig i vad du skriver. Just nu så har jag det jätte jobbigt med min värk och deppresion. Jag hoppas att våren skall göra så att man psykiskt mår bättre.

 32. hej är en tjej på 26 år! Hittade dig via en länk på nätet!Har haft smärta i min kropp sen ja va i tonåren … har kontaktat läkare för detta ett antal ggr men de ”ser / vill inte höra” på hur dåligt jag må av det! jag har själv ignorerat all värk eftersom de säger ” att de inte hittar nå fel” . Många år har gått efter det men har nu så fruktansvärd värk att jag kontakta läkare igen .. har börjat arbetsträna o all denna otroligt jobbiga värk har kommit efter det som gö rmig frustrerad och inte kan jobba men ja trivs där nå otroligt! 😦

  Jag anar att jag har fibromyalgi men inte fått någon diagnos .. hur gick de till väga för att ställa din diagnos . har du lust att berätta ? vill du maila ? mvh åsa edlingasa_83@live.se

 33. hej! Jag blev överlycklig över att hitta denna blogg. Jag har gått för utredning i över 1 år nu för mina smärtor men det händer inget. Nu här sista månaden har jag haft enormt ont och väldigt svårt att sova så jag har sökt igen att de måste göra en utredning för just fibro. När jag läste om dig Terese där du beskriver dina symtom så känner jag igen mig i allt du skriver. Vissa saker har jag inte tagit upp med läkaren för att inte verka som en hypokondriker och trodde inte att det kunde vara pga värken. Just feber, yrsel och ont i revben. Nu ska jag ta upp detta. Du har hjälpt mig mycket genom att beskriva nu när allt har känts så himla hopplöst. Tur att det finns folk som skriver bloggar. Tack
  MVH Camilla

 34. Hejsan!
  Har fibro sen tonåren och diagnos sen 1995.(är 44 år snart) Undrar nu vad det var för ngn hjälp som Jessica Fuchs skrev om här? Letar febrilt efter ngt som underlättar mitt liv och gillat definitivt INTE kemiska preparat.
  Hör gärna av dej!
  GLAD PÅSK!
  marie.niltz@tele2.se

 35. Hej! mitt namn är Karolina, jag har också fibro sedan ett år tillbacka men fick diagnosen för några månader sedan. jag har läst din bloog. Min man har en son som är 6 år gammal, nu har vi börjat fudera på att skaffa ett barn till men vi är oroliga på vad som kan hända med min kropp under och efter graviditeten, jag klarar mig inte utan smärlindring och har läst har och där om kvinnor med fribro som har skaffat barn och alla säger att under graviditeten var fibron mycket bättre men efter, åtminstondet under första månaden hade deras fribron blivit ännu sämbre. därfö ville fråga dig hur det har varit för dig efter ditt barns födelsen? jag vill skaffa barn men är väldigt oriligt!! :o( hoppas på ett svar från dig!!!

  Med vänliga hälsninagar

  Karolina

 36. Hej alla vänner med fibro!
  Jag är 26 år gammal, och fick diagnos FMS/ME för 7 år sedan!. Jag fick min diagnos på Gottfriesmottagningen i Göteborg, där de forskar om just fibromyalgi och kronisk trötthets syndrom! Efter det så har jag testat alla möjliga behandlingar, och det är som sagt oerhört svårt att hitta nåt som verkligen hjälper!
  Det är oxå extra komplicerat att ha diagnosen fibro OCH ME! Skulle så gärna vilja komma i kontakt med andra tjejer i min ålder ( eller alla åldrar så klart och även killar :), som har samma situation som jag! Just nu så går jag och får sprutor en gång i veckan på grund av B12 brist, vilket är väldigt vanligt vid ME, och jag kan inte avgöra än om det hjälper, kommer veta först efter 5e sprutan ungefär. Dessutom så ska jag precis sätta igång en process med försäkrinskassan- jag kan inget annat än att vara sjukskriven- och jag behöver alla råd jag kan få!
  Jag har länge, ända sedan jag fick min diagnos, inte velat inse att jag ska behöva ha det så här resten av mitt liv!! därför har jag försökt från och till att leva som andra… men det funkar inte och jag insåg för ett par månader sedan att jag måste sluta fly, och acceptera min fibro….
  För övrigt så äter jag dagligen tramadol för värken, men allra mest för orkeslösheten. Och dessa tabletter är verkligen det enda som hjälper mig!

  Alla därute med fibro, hör av er med era tips är ni snälla! Jag har mycket erfarenhet och råd att själv dela med mig av till alla som behöver!

  Tack Terese för en fin sida om dig och hur det är att leva med fibro!
  Varma kramar till er alla!

  Mvh
  Anna ( annacathe@hotmail.com )

  • Hej! jag har också Fibro sedan jag var 15 år, men jag fick diagnos för ett år sedan. Då började jag att ta B 12 vitamin. Den hjälper lite.
   Jag är 27 år.

 37. Hej! SirfalasEmy på babyboom här. 🙂

  Jag har inte läst igenom alla inlägg/kommentarer, men jag vill tipsa om Dr Annika Dahlqvist (sök på namnet) som, tillsammans med många andra, förespråkar LCHF (lite kolhydrater/mer fett) Hon blev själv bättre i sin fibromyalgi när hon la om kosten. Kanske värt att testa? Har läst att det är många som blivit bättre i sin fibro på den kosten.

  Inne på http://www.kolhydrater.ifokus.se finns en kategori som handlar om fibromyalgi.

  Antar att man nästan gör vad som helst när man har så ont? Vet själv då jag haft annan mycket jobbig smärta genom livet.

  Själv äter jag LCHF sen snart tio månader tillbaka och mår bättre än någonsin. Har inte fibro, men migränen är bortblåst, min IBS är bortblåst och mitt svängande blodsocker är borta. Likaså är 15 kilo också borta.

  Hoppas att alla ni som lider av fibro hittar något sätt att bli bättre. 🙂

 38. Hejsan alla!
  Min historia är ganska lång så den besparar jag er. Har Fibro diagnos sedan länge och har i alla år sökt med ljus och lykta efter ngt som kan lindra/bota detta. Tror att jag törs att säga att jag har provat det mesta. Men för ngn månad sen kom jag i kontakt med Kinesisk örtmedicin och började givetvis med det samma. Efter bara en vecka sov jag hela nätter,(har jag inte gjort sen tonåren!)samt att min mage sköter sej varje dag (har heller inte hänt på mkt länge, kunde gå 10 dar mellan)dessutom är jag idag ca 50% bättre i min värk! En ny värld har öppnat sej för mej och jag önskar att ni alla kunde få uppleva samma sak 😉
  Min ”örtmedicinare” är oerhört proffsig och finns i Malmö, men det finns en hel del andra, utspridda i vårt avlånga land. Hemsida; http://www.wallmarks.org. Gå gärna in och läs, massa vettig info eller ring honom och få råd eller annat.
  Jag måste erkänna att jag var MKT skeptisk när jag gick dit första ggr, men det ångrar jag nästan nu.
  Nu ska jag ut och ”poiwer walka” lite! det kan jag nu…*ler*
  Vänliga hälsningar Marie i Skåne

  • Hej Marie…

   Kan du inte berätta mer om behandlingen samt vad allt kostar.
   Kram Annika i Glumslöv

 39. Usch fy och blä, Så tråkigt att unga människor skall behöva lida. Tycker riktigt synd om dig. Jag förstår att det finns en styrka hos människor som dig. Den syns inte men den finns där.

  Jag brukar anordna lite tävlingar och så, där människor får motivera varför just dom skall vinna.

  Det är just sådana historier om livet som du skriver, som får en på fall.
  STÅ PÅ DIG!
  MVH
  Joakim

 40. Hej på er,
  Jag har också varit hos den ”örtmedicinare” som Marie N skriver om.
  Jag mår också MYYYYYCKET bättre nu!! 🙂
  Saker som blivit bättre för mig:
  Jag sover varje natt! (helt otroligt vad skönt)
  Har inte alls lika ont.
  Mycket piggare.
  Känner en inre energi. (den har jag saknat länge)
  Orkar mer och kan mer. (utan att få ont)
  Jag kan titta till vänster. (det har jag inte gjort på 2,5 år)
  Använder inte min rullstol längre.
  Kan varmt rekommendera den mannen.!
  Jag är inte färdigbehandlad hos honom ännu.
  Träffar honom varannan vecka.
  Har 15 mil att åka enkel resa MEN det har det varit värt.
  Sköt om er!

 41. Hallå, vad roligt att hitta någon som är lite närmare mig i ålder, jag är så trött på att såfort man börjat prata fibro så är alla 50+ så jag som 19åring med diagnosen känner att jag aldrig riktigt passar in vilket känns jobbigt. Jag ska läsa din blogg! Och om någon annan i min ålder har diagnosen så kan ni ju gärna höra av er 🙂

  • Hej, hur kan jag få tag på dig. Jag blev helt överlycklig när jag fick läsa att du tycker det är skönt med någon som är närmare dig i åldern. Jag är 21 år gammal och har haft fibro sedan jag var 4 år gammal.. / Mimmi

   • Hej! Jag har ganska nyligen fått min diagnos Fibromyalgi, men jag känner att jag vägrar lägga mig under denna sjukdom. Behöver massa råd, tips etc på medicin, träning och läkare och ALLT som hör till i försök att bli bättre. Maila mig gärna. Jag är 31 och bor utanför Sthlm.

    Mvh carolinaastrom@live.se

 42. Oj, skönt att man inte är ensam. Eller, skönt att man är i gott sällskap 🙂
  Jag fick min diagnos för bara två veckor sen och har inte riktigt ens börjat acceptera det hela. Får ta och läsa igenom hela din blogg tror jag.

  Trevlig helg allihop! 😀

 43. Hej Tjejen….
  Jag är en tjej på 40 år som haft denna sjukdom i ett par år. Har nu börjat leta efter andra som har denna sjukdom och ramlade in på din sida. Min sjukdom blir bara värre och värre och folk runt omkring mig förstår inte. Mitt minne blir bara sämre och sämre och så även humöret:-(((….Känns som om ingen riktigt förstår, men å andra sidan det gör knappt jag själv…God forts….Annika

 44. hej.
  Jag fick diagnosen fibromyalgi för ungefär ett halvår sen.jag är 24 år. Det var inte det lättaste att få läkarna att tro på min smärta som annat än psykiska problem.
  Fick tillslut min diagnos på en specialistklinik efter ett tiotal besök hos vårdcentralen.
  Det hela började för två år sen med en urinbäckeninflammation och senare en sköldkörtelinflammation. Efter detta började värken som nu har spridit sig till hela kroppen plus alla andra besvär som kommer med denna sjukdom.
  Jag har varit sjukskriven i 4 månader nu för utmattning. Går nu på rehab där jag fick höra återigen att de tror att min smärta är psykisk. Min sjukgymmnast är helt säker på att det är fibromyalgi.
  Det jag undrar är hur man ska klara av att tackla den här sjukdomen när man alltid kommer ha människor i sjukvården som motarbetar?!

  //Emma

  • Hej Emma! Lider med dig, tråkigt att du fått den här hemska sjukdomen och är ledsen för att du inte blir trodd! Du frågar hur man ska klara av att hantera människorna runtomkring en som hela tiden motarbetar en. Det är en bra fråga, vissa dagar kanske man klarar av att stå emot. Andra dagar gör man det inte. Hur är det med din familj? Stöttar de dig? Jag tror det är otroligt viktigt att ha nära och kära som stöttar och tror på en som man kan vända sig till när man behöver! Får jag kopiera ditt inlägg och lägga in det i ett blogginlägg? Kram Terese

 45. Hej Terese

  Jätte bra att du delar med dig av dessa erfarenheter och med tanke på kommentarerna verkar det vara många som har en liknande situation som din och det är alltid bättre att kunna dela med sig och känna gemenskap i den ensamhet som en sjukdom kan innebära trots att den har ett namn och att det finns fler som har den.

  Själv är jag odiagnostiserad men har också besvären du nämner samt skador som uppstått efter en felbehandling. För en svår kamp mot mitt eget trauma som uppstod och återupplevs för varje gång jag ej finner hjälp och att finna en behandlare som ser och tror på en felställning i kroppen som är svår att se men som finns och att försöka få någon att vilja ta sig tid att sätta sig in tillräckligt för att förstå vad som bör göras.

  Det svåraste är just att inte bli lyssnad på och eller att bli lyssnad på men inte tagen på allvar eller inte tror på det du säger. Att bli avvisad, misstrodd eller tom att det är något annat som är problem tex att det enbart är psykiskt är svårt att hantera tycker jag.

  Idag verkar samhället luta åt att psykologisera det mesta, nu är det ju så att det till viss del hänger samman. Det kan hända att det kan uppstå fysiska skador av att må psykiskt dåligt det beror på lite hur man ser på det hela och är mycket komplext men det har sällan hänt att den som har fysiska skador mår mycket bättre psykiskt därav borde det vara logiskt att den som har en fysisk skada i kroppen kan må psykiskt dåligt. Då psykiska processer att ändra levnads och beteende mönster kan ta tid och då är det lätt att ange det som orsak. Visst kan de vara till hjälp att få verktyg att hantera dessa, men det gäller för alla människor inte enbart de som är sjuka, har smärta fysisk och/eller psykisk.

  Känns också som om många i sjukvården vill finna mer symptom dämpande lösningar än tar sig tid att reda ut orsakerna, vilket är oerhört tids och resurskrävande. Samma/liknande symptom kan ha olika orsaker. Samma/liknande orsak kan ge olika symptom då varje människa har sina svaga och starka punkter beroende av en massa olika orsaker tex arv och miljö. Mycket komplext.

  Många ggr verkar människor tycka att det är svårt att känna sig maktlösa dvs för dem som behandlar när de hör eller förstår att de inte kan hjälpa och istället för att erkänner det och säga hur de känner väljer att säga att det är patienten det är fel på, eller som har ngt annat problem eller inte har ngt problem. Att misstro och avvisa är lättare än att våga tro och att säga att man kanske inte vet, för det är mycket idag vi inte vet om människokroppen trots att vetenskapen också har kommit en bit men bör alltid vara självkritisk och självrannsakande, kanske inte allt är så som man hittills trott, det kan vara med den som med människokroppen det kan vara på ett annat sätt.

  Tack för att ni lyssnade, läste och tog er tid. Kämpa på för det är ingen som kan veta hur det känns för just dig, hur det är i din kropp och tyvärr har vi bara en kropp i detta livet. Lyssna på den som vill berätta något om sin egen upplevelse av sin kropp och till dig som behandlar, våga tro på att människor själva vet vad som är bäst för sin kropp och om inte så är det bara de själva som måste ta reda på det vilket inte motsäger att det finns att ta reda på olika verktyg för detta, men kan ta tid.

  Ge inte upp. Ta hand om er. Vinterkramar Li

 46. Den 26 januari kommer en landsomfattande ljusmanifestation att ske på olika offentliga platser för att protestera mot regeringens hårda regler i sjukförsäkringen, bege dig gärna dit och visa ditt stöd. För dig som inte kan eller har någon möjlighet att delta kan istället tända en marschall hemma på tomten/gården för att visa ditt deltagande. Om dina grannar frågar dig varför du tänder en marschall så har du chansen att berätta varför och förhoppningsvis smittar det.

  Titta på reppotaget på min sida från Uppdrag Granskning om Mari-Louise i Grängesberg som tog sitt liv pga regeringens hårda regler i sjukförsäkringen.

  På min hemsida kan du protestera mot de nya sjukskrivningsreglerna
  http://www.webbprodukter.se Besök gärna sidan och stöd de sjukas kamp och hjälp till att sprida sidan till nära och kära.

  Mvh/Rune

 47. Hej verkligen härlig sida/blogg du har

  Håller med komentarea att, det är jätte bra att du delar med dig av dessa erfarenheter och med tanke, man är inte så ensam som man tror det avspeglas i kommentarerna =många som har en liknande situation som din

  Själv är jag inte drabbad men min mor har o i mitt yrke Undersköterska så har jag komit kontakt med.

  ville bara lämna avtryck o säga att det värme det finsn mäniskor som du kvar.

 48. Jag känner igen mig i mycket av dina smärtor….. jag är 40 år och är just nu under utredning, har sökt för mina besvär i många år, men ingen har kunnat sätta en diagnos.

 49. Hej Therese,

  Sökte efter information, gällande en vän som fått svullna lymfkörtlar. Och trilla de in på DIN sida…

  Vad läser jag?

  Om inte nästan samma levndasöde som jag själv drabbats av.!!

  Konstant värk i hela kroppen inklusive knoppen.
  Började för min del med konstant huvudvärk i 14-15 årsåldern.
  Fick senare i 20-22 års åldern även värk i nacke, axlar, armar och rygg. Sedan år 2000 omfattas dock hela min kropp och knopp av denna ”grymma” värk.
  Har diagnoserna: Fibromyalgi , SjögrensSyndrom, Endometrios Depression samt PTSD till föjd av övergrepp som jag utsattes för som barn.
  Allt hänger väl samman på ett eller annat sätt. Skriver här endast i korta ordalag. Som du själv vet och även nedtecknat här intill, följer fler problem med på köpet av denna evinnerliga värk…

  Blev väldigt nyfiken på länken som en läsare syftade på till hjälp av ”Fibron” Det första mailet du erhöll av ”Jessica Fuchs”
  Har du kvar denna länkadress?

  Och hur mår du i dagsläget, dessa rader är ju skrivna med början 2007!
  Hur orkar du ta dej genom dagarna.
  Har själv mycket svårt att motivera mej till detta då orken knappt räcker till att existera. Skulle vilja orka leva oxå!!

  Har du ork lust och möjlighet får du mer än gärna höra av dej.

  Soooliga Västerbottens-Hälsningar

  Anette Johansson amaranja@hotmail.com

  ********************************************************************************************************************************************

 50. Hej.

  Ja detta är ett ständigt gissel at bli betrodd. Det är svårt att hitta en bra läkare som förstår. Undrar om någon känner till en bra fibroläkare i Skåne, bor själv i Hbg. Min förre läkare som gått i pension var underbart förstående. Tacksam för svar.

  Vänligen Sussie

  • Här i sölvesborg finns en läkare som är jättbra och förstående. Han jobbar på hälsoringen.

 51. Besök gärna denna nya sajt som hjälpt många.

  http://gluten-celiaki.blogspot.com/2011/03/fibromyalgi-kan-direkt-knytas-till.html

 52. hahahahah vilken bluff sida!! vem vill läsa detta?!?!?!?!? bara massa skräp ju!! 100% BLUFF

 53. lägg ner sidan den tråkar ut mig -.-

 54. skit sida deta är ju skit alt lägg ner det.. -.-

 55. fan vilken skit sida.
  den suger.hahahahahahahahahahahahahahahah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 56. alla som ser detta är bööööööööööög

 57. wtf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 58. det suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuger aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyket såååååååååååååååååååååå deeeeeeeeeeeeeeeeet såååååååååååååååååååååå!

 59. supaman lololol trolololol zooom

 60. brum brum

 61. urk jag spyr av uttråkning

 62. Insert credit card number here:

 63. Insert credit card number here: 177277367263

 64. jag har också figgumayliogoni

 65. hur många atomer går det på en schmerp? 3 hahahahahahaha

 66. trololololo

 67. zmuuuuuuuurliiiiiiiooooopaaaa

 68. Oyeah

 69. De sista kommentarerna visar just på mottagandet av kritisk omgivning som måste ha konkreta bevis och inte förstår eller accepterar abstrakta företeelser, men ok….,vissa trodde ju en gång att jorden var platt;)

 70. I know this web site gives quality dependent articles and extra information, is there any other
  website which offers these things in quality?

 71. Hej!!
  Det finns behandling I Sverige!! Jag har blivit kvitt min fibro som jag haft sen tonåren och då alltså i nästan 30 år! Provat på det mesta, men detta var en LYCKOTRÄFF och jag har fått ett helt nytt liv! Startat eget och bara njuter 😉
  För er som vill veta mer maila mig gärna; marie.niltz@tele2.se
  Trevlig dag!!
  Mvh Marie

 72. Right away I am going to do my breakfast, later than
  having my breakfast coming again to read additional news.

 73. Thanks, awesome blog.

 74. After going over a number of the articles on your web site, I
  honestly like your technique of writing a blog.
  I added it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.

  Please visit my website too and tell me your opinion.

 75. I was recommended this blog through my cousin. I’m not positive whether or not this put up is written via him as no one else understand such unique about my problem. You are incredible! Thank you!

 76. Hello i am kavin, its my first occasion to commenting anyplace,
  when i read this post i thought i could also create comment due to this brilliant piece
  of writing.

 77. Min mamma var suffereing i cancer, jag hittade den här bloggen som jag såg vittnesbörd och när jag kontaktade Rick simpson jag fick min olja också, min mamma är frisk nu, kontakta Rick simpson och få sin olja för att bota din cancer
  http://www.ricksimpsonoilcurescancer.blogspot.de

 78. whoah that website is definitely superb i love looking at your articles. Sustain the great operate! You understand, lots of people feel the need game in this details, you can help them to tremendously.

 79. php software development

  Om mig och min fibro | En inblick i mitt liv


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: