Äta bör man annars….

05 maj 2010 kl. 13:51 | Publicerat i Sonen Vilmer | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , ,

Glömde berätta att i tre nätter nu har Vilmer varken ätit välling eller ammat. Han har i princip sovit hela tiden, kanske vaknat till någon gång så man har lagt honom till rätta. Däremot så har han ju vaknat flera gånger efter att han har somnat, men när han väl ligger bredvid oss så går det bra. Maten går ju fortfarande si och så med. Vanlig mat är svårt att få i honom, men ibland överraskar han och äter ganska bra. Som häromdagen åt han väldigt mycket pannkaka med sylt och igår ganska mycket med mos, köttbullar och sås.

När jag var på 1 årskontrollen så sa läkaren där att vi ska fortsätta erbjuda honom mat. Inte mer än 3-4 timmar mellan målen för går det för lång tid emellan så kan de bli för hungriga, trötta och bli illamamående så att matlusten försvinner. Deras små magar mår inte bra av att det går för lång tid emellan heller. För barn som ”matvägrar” är det speciellt viktigt med regelbundna mattider och det har jag märkt på Vilmer också att då funkar det bättre med både mat och sömn. Eftersom Vilmer inte direkt säger till på något sätt att han är hungrig så är det extra viktigt att vi ser till att maten blir regelbunden för honom så ”han äter när han blir hungrig” är ett ganska vanligt och missvisande uttryck när det gäller små barn som inte alls är intresserade av mat. Vilmer skulle kunna vara utan mat en hel dag utan att säga ett pip ungefär.

Så här har det sett ut med maten för honom ett tag:

8.00: 1,5 portion gröt, lite mjölk som dryck och smörgåsrån efter gröten.
11.30: 220 ml välling, ibland erbjuder jag lite mat innan. Men oftast är han så trött för det. Tanken är ju att han så småningom bara ska äta mat här.
15.00: Mat, brukar erbjuda lite olika beroende på vad vi har hemma.Passar det så äter han det vi äter. Ibland äter han 1-2 skedar mat, ibland kan det bli 20 skedar. Vatten att dricka. I vilket fall som helst får han välling efteråt och då äter han upp allt alt. halva flaskan beronde på hur mycket han har ätit av maten.
16-17.00: Äter vi middag nu, så brukar han få provsmaka av det, annars blir det smörgåsrån, amning eller något annat beroende på när han åt vällingen.
18.30-19.00: 1,5 portion gröt och banan till efterätt. Lite mjölk eller vatten som dryck om jag inte ammar honom efteråt.
20.00: 220 ml välling plus amning ibland
00-01: Oftast brukar det bli 220 ml välling här

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: