Vad säger ni?

23 april 2010 kl. 12:58 | Publicerat i Allmänt, Kläder | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Ostbågar eller Ostkrokar?
Kex eller Schex?
Kalles Kaviaaar eller Kalles Kavviar?

Tycker det är ganska kul med uttal och dialekter och att saker kan heta helt olika beronde på vart man bor i sverige. Jag nämde barnleken Häxan bakom knuten i ett tidigare inlägg och det var några av er som inte visste vad det var. Jag tror man brukar säga Husknuten också och såhär går den till:

En lek där en springer runt ett hus åt ett håll, alla andra springer åt motsatt håll. Det gäller att stå still när den från andra hållet kommer runt knuten. Lyckas man inte med det blir man tagen och får springa med denne. Håller man i en husknut så är man fri. Den som lyckas hålla sig kvar allra sist vinner!

På tal om lekar och barn. Filippa fick med sig en kompis hem direkt efter skolan, efter ett tag kom det en kompis till så tjejerna leker på rummet. Just nu är det väldigt mycket musik och dans som gäller för dom, det ska sjungas och dansas i fina kjolar. Imorgon em/kväll är Filippa bjuden på tjejkväll hos tvillingkompisarna. Alla flickor i klassen var bjudna. De skulle käka hemmagjord pizza, se på film och äta godis. Låter jättemysigt. Filippa har tjatat om att ha tjejkväll själv, men i mars när det var tänkt att hon skulle få ha så var vi ju sjuka så det blev aldrig av. Nu får hon vänta med tjejkvällen tills hon har fyllt år!

Jag var på Me & I party igår och köpte 3 st plagg. En klänning till Filippa, en tröja till Vilmer och ett par Knickers till mig. Hade kunnat köpa hur mycket som helst, men har inte så fett med pengar nu för tiden…

  

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ostbågar, schex och kalles kaviar säger jag 🙂 Ja, det är kul med dialekter, leken känner jag inte igen ens med förklaringen så den kom nog inte ner här 🙂
    Vilka fina kläder. Kan tro det är mycket tjejigt för Filippa nu med allt som hör därtill 🙂
    Ha en bra helg vännen min!
    Massa kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: