Sancerre och getost

18 april 2010 kl. 22:13 | Publicerat i Allmänt | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

I fredags fick vi reda på att Niklas skulle få ut lite pengar på sin Folksam försäkring för den lilla frakturen han har på handen. Vi passade då på att lyxa till det lite på lördagskvällen med ett lite dyrare vin och delikata ostar….

Så medans Filippa var på kalas på Leklandet tog vi en promenad in till stan och snubblade in på Nilson´s Ost. Vi är båda helt okunniga på ostar så det var ju inte lätt att välja bland alla sorter. Men med lite hjälp av personalen gick vi senare därifrån med två olika sorters ostar och ett paket havssalt kex. Av ostarna blev det en Saint Albrey, som har en mild krämig anspråkslös smak och en Chevrerulle, som är en syrlig fransk getost. Bredvid Nilson´s Ost låg så smidigt systembolaget så där gick vi in och köpte en flaska vitt vin, Sancerre Les Baronnes som skulle passa utmärkt till tex ostar som chevré. Smaken är uppfordrande syrlig med fräsch ung frukt och grön syrlig kiwi.

Resultatet av det hela blev egentligen att både jag och Niklas nöjde oss med att bara käka de salta kexen, ostarna var nog inte något för oss. I alla fall inte den där syrliga getosten. Den smakade alldeles för mycket, den andra osten gick lite bättre att äta….men jag föredrar nog att äta kex utan sådana ostar. Å andra sidan, är väl detta med ostar kanske som med vin. Man lär sig tycka om med tiden bara man prövar sig fram. Hmmm…. 🙄 Ja vinet var helt okej, även om det inte var så märkvärdigt. Jag tycker nog de billigare vinarna räcker gott och väl annars!

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: