Besiktningen klar

13 april 2010 kl. 21:37 | Publicerat i Sonen Vilmer | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Idag var det 1 årskontroll på BVC. Tre stycken var dom där inne, läkaren, barnsjuksköterskan och en praktikant. Praktikanten fick ta längd och vikt på Vilmer, han hade inte växt så mycket sedan vi var där sist (1 mars). Vägde 10140 g och var 78,5 cm lång, lång och smal kille! Sköterskan sa att han kunde vara någon cm längre eftersom han stretade emot med benen så, vilket att han gjorde sist också 🙂 Sedan var det dags för läkaren att undersöka honom. Kände först på lymfkörtlarna/knölarna, Vilmer tyckte inte om det och försökte få bort läkarens händer. Därför tycker jag det är lite konstigt att läkaren ens kunde känna på dom, men han är väl van antar jag. I alla fall så tyckte han att knölarna blivit mindre sedan sist, de ska dock fortsätta hålla koll på dom. De andra undersökningarna (lyssna på hjärta, lungor, känna på pungen, magen, ljumskarna, kolla ögonen, ryggen) var helt utan anmärkning. Vilmer skrattade till när läkaren kände i ljumskarna, han är ju så otroligt kittlig 😀 Slutligen var det ju de där dumma sprutorna som skulle tas också, fick som förra gången två stycken på vardera lår. Han grät till lite då de sprutade in vaccinet men sedan blev det bra när han fick kramas med mamma lite… 🙂

När Vilmer går har jag lagt märke till att han går mycket bättre när man håller honom i vänster hand. Han kan nästan springa fram då. Håller man honom i den högra handen istället går han gärna på sidan och tar ett långt steg med vänster fot och ett kort steg med höger, om ni förstår hur jag menar? Frågade om detta och läkaren sa att det inte ska vara någon sidskillnad, han trodde att det skulle ge med sig om någon månad och att detta berodde på att han precis börjat gå. Precis börjat gå på hela foten också, förut stod han och gick ju bara på tå. Men som sagt detta ska ge med sig och gör det inte det skulle vi kontakta bvc. Det man kunde göra var att träna mer på att gå med honom med den högra handen.

På kvällen nu fick Vilmer lite feber, 38,5 men det kunde han få av sprutorna. Hoppas det är borta imorgon!

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Skönt att allt var bra och att knölarna blivit mindre.
  Jag hoppas allt är bra med er annars 🙂
  Kramar!

 2. Haha, tror jag det att man är kittlig i ljumskarna. Gillar inte när homeopaten trycker allt vad han kan där för att jag ska bli gravid.

  Det är ju så mycket olika forskning på hur man ska gå, på framfot, rulla och hela foten tror jag det att Vilmer blir förvirrad och hellre använder sig av sina fordon. Han är så söt på sin polis-MC och sin röda fina bil. Lång och smal och glad och alldeles underbar.

  Skönt att knölar går ner och hoppas att febern snabbt är borta.

  Skön söndag tiller alla!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: