Kycklingfilégryta och Kotletter med svamp & purjo

03 april 2010 kl. 21:31 | Publicerat i Recept | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Här kommer recept på två jättegoda rätter som vi har provat på den här veckan. Vid den första rätten tog jag dijonsenap istället för honungssenap eftersom det var det jag hade hemma, tog också 2 paket bacon. Andra rätten är receptet för 2 personer, men vi hade fler kotletter samt ökade på såsmängden lite. Har tyvärr ingen bild på den rätten.

Kycklingfilégryta      För 4-6 personer

1 påse kycklingfiléer
Skinka eller Bacon
1 burk Creme Fraiche (gärna Örtagård)
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
2 msk senap (honungssenap)
Persilja

Bryn kycklingfiléerna. Bryn skinka/baconen.
Krydda med salt och citronpeppar

Koka ur stekgrytan med 1 dl vatten. Sila skyn.

Sås:
Blanda creme fraiche, grädde, skyn, vitlöksklyftor, senap, krydda.
Låt koka ihop. Strö över skinkan/baconen Skiva kycklingfiléerna och lägg dom i eldfast form.
Häll såsen över.

Värm i ugnen ca 20 min i 200 grader. Klipp rikligt med persilja över.

Servera med ris.

Kotletter med svamp & purjo      För 2 personer

2 karrékotletter eller fläskkotletter med eller utan ben
1 purjolök
200 g färska champinjoner
2 dl lätt creme fraiche
3 msk kalvfond
1 dl vatten
Salt
Grovmalen svartpeppar
Flytande margarin

Strimla purjolöken. Skär champinjoerna i skivor. Värm upp en stekpanna med lite flytande margarin.
Fräs lök och champinjoner ett par minuter. Lägg över på tallrik.
Stek kotletterna några minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden.
Häll på creme fraiche, vatten och kalvfond och rör om. Tillsätt löken och champinjonerna och låt allt puttra några minuter. Smaka av.

Servera med ris.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: