Läkare, läkare, läkare

01 december 2009 kl. 10:51 | Publicerat i Sonen Vilmer | 1 kommentar

I oktober tog Vilmer bcg-spruta (mot tuberkulos) och det var några dagar därefter som jag upptäckte knölarna i bakhuvudet/nacken på honom. Två stycken på höger sida och en på vänster. De sitter strax under skallbenet och den ena knölen på höger sida sitter längre upp. Den känner man väldigt väl bara man känner lite grann. Första gången läkaren kände på dessa sa han att det var svullna lymfkörtlar. Den knölen som han har lite längre upp har jag hela tiden anat inte är lymfkörtel, den sitter för långt upp för att vara det.

För fyra veckor sedan minst, fick ju Vilmer förhöjd temp. Den håller fortfarande i sig. Det har  tagits halsprov och vanliga prover som visade bra.

Idag var vi iväg till bvc igen och fick träffa läkaren (en annan läkare idag). Han undersökte först knölarna och sa följande: På vänster sida, är det lymfkörtlel han känner. På höger sida, den som sitter lite längre upp är INTE en lymfkörtel och den längre ner kunde han inte svara på om det var lymfkörtel eller inte. Han trodde att den här knölen som inte är lymfkörtel garanterat är en godartad cysta, inget farligt i alla fall. Vanligt att barn kan få sånt, den kan sitta i flera månader. Det kan vara så att detta plus lymfkörtlarna har med bcg-sprutan att göra, men inget han kan säga riktigt hundra. Om en månad ska detta kollas upp igen om det är kvar. Angående febern, hade han inte något svar på. Vi ska gå iväg och ta nya blodprover för att se hur det ser ut. Visar dessa okej, tyckte han att vi kunde vaccinera Vilmer.

Läkaren sa att han inte såg något oroväckande över knölarna eller febern eftersom Vilmer går upp i vikt och han känner inga svullna lymfkörtlar någon annanstans på kroppen. Så…det blir att avvakta ytterligare en månad!

Nu ska jag väcka Vilmer så vi kan åka till vc och ta proverna, sedan ska vi åka in till ögonmottagningen där de ska undersöka hans lilla skelning som han har.

8 mån igår och är nu 72,2 cm lång och väger 8750 g!

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Usch vad jobbigt att inte allt är bra med honom. Skönt att läkarna är positiva och har svar men samtidigt oroar man ju sig ändå för sina små. Lycka till med dagens uppdrag med lillkillen (som är så söt så:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: