Aktiv

21 november 2009 kl. 22:17 | Publicerat i Dottern Filippa, Sonen Vilmer | 4 kommentarer

Puh…har en liten vilde till son. Filippa, hon var så lugn som bebis och är än idag. Hon var en sådan där super ”snäll” bebis som åt och sov väldigt bra. Man behövde aldrig plocka bort en massa saker i hemmet m.m, hade liksom inte förväntat mig att en bebis var sådan. Visst hon är aktiv nu, men aktiv på ett annat sätt. Hon ska hela tiden ha någon kompis att leka med tex. Men hon är ganska lugn i sig själv. Så både jag och Niklas har alltid sagt att nästa barn vi får kommer bli precis tvärtom. Syskonet kommer vara skrikig, inte sova på nätterna, kolik och aktiv. Redan i magen visade det sig att detta stämde, redan då var han aktiv! Vilmer är så otroligt aktiv så jag vet inte. Även om han inte kryper och så än, så är han ändå aktiv. Det ska hända någonting hela tiden, han ska ta på precis allt. Kan inte sitta still i knä, utan bökar precis hela tiden. Har man honom i famnen vill han inte längre hållas med ansiktet inåt utan då krånglar han sig framåt istället. När han sitter i matstolen går både armar och ben i ett på honom. Sparkar med benen och sprätter med armarna. Ja herregud…jag vet inte om jag vill att han ska börja krypa eller gå. Vi kommer få häcken full då, springa efter honom hela tiden. Få plocka bort en massa saker…. 🙂 Kanske detta är orsaken till att han både äter dåligt och sover dåligt på nätterna. Han har inte tid att äta, måste göra allt annat och se på allt annat. Minsta lilla ljud åker huvudet åt sidorna för att kolla vad det är. All intryck han tar in under dagarna kanske gör att han sover oroligt på nätterna?

Vilmer kan beskrivas  med några få ord; Glad, pigg, nyfiken och aktiv!

Idag när jag och Niklas var ute och promenerade med Vilmer så gick jag och lipade åt honom (åt Vilmer alltså) och då försökte han sträcka ut tungan han också. Det såg så roligt ut så detta gjorde vi flera gånger såklart 😀 Han har också gjort något konstigt med underläppen idag, han har liksom blåst in underläppen i snabba rörelser. Det har också sett roligt ut!

Filippa har varit i stan hos en kompis, fick följa med kompisens familj till badhuset också så hon har inte varit hemma på hela dagen. Vi tog som sagt en promenad till affären under dagen, annars har vi inte gjort mycket idag. Imorgon ska Filippa ha skridskouppvisning. I pausen på en A-lags match i hockey ska Filippa och alla som går på skridskoskolan ha en liten uppvisning. Ska bli kul och se, hoppas hon vågar sig ut på isen bara.

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Känner igen endel när du beskriver Vilmer.. Ozzy var ju oxå aktiv, och är det ju än i allra högsta grad. Men alldeles underbar ❤

 2. Lite roligt att det blir sådan skillnad på era barn, tänk vilken rulle det kommer bli när han kryper och går du 🙂
  Han är kanske en rastlös liten skäl och då kan det ju vara svårt att sova med någon ro…Han är så söt!
  Vet du, att lipa här nere betyder att man gråter, fick höra eran betydelse av min systers ex som är norrlänning, kul det kan bli med den där dialekten 😀

  Kul med skridskouppvisning, hoppas ni mår bra och att ni haft en skön lördag och så får ni ha en fortsatt fin söndag.
  Många kramar!

 3. Känner igen Ebba på din beskrivning av Vilmer. Jag tror definitivt att hans dåliga nattsömn har med alla intryck att göra. Vi väntade så länge vi kunde med att vända Ebba framåt i vagnen just av den anledningen (trots att ”alla” tyckte det var synd om henne att inte få se något…). På hundpromenaderna fick hon sitta framåt men gå på stan och på nya ställen var omöjligt, då drömde hon mardrömmar hela natten efter..

  Spännande med uppvisningen! 🙂

 4. KÄnner igen en hel del ac det du skriver om skillnaden mellan syskonen. M är överallt och ingenstans. På samma gång:O Han river, trycker och har sönder allt som kommer i hans väg så fort det blir en sekund då han är i ovakat tillstånd. Helt otroligt är det. Hoppas skridskouppvisningen gick bra för Filippa:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: