Yr i bollen

11 november 2009 kl. 22:46 | Publicerat i Sonen Vilmer, Värk, känsligt | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Har känt mig yr större delen av dagen, men nu på em/kvällen har det varit ganska jobbigt. Ibland har det nästan känts som att jag ska svimma. Vet inte vad det är, kanske att det har blivit lite mycket idag. Stressar ju upp mig för lilla minsta. Men sedan när det blir lite för mycket att göra på en dag, får mig att må mycket sämre. Lämna och hämta Filippa på skolan, hem och lägga Vilmer, laga mat, åka till bvc med Vilmer, iväg till vårdcentralen, hem och lägga Vilmer en stund och sedan åka iväg på kalas. Dessutom har Vilmer inte varit sådär jättepigg idag, ganska gnällig och det blev lite jobbigt när vi var på kalaset. Dock visade han ju sin charmiga sida också emellanåt.

På bvc då fick vi träffa läkaren. Den egentliga orsaken till att vi var där var det här med Vilmers huvudhållning. Han har ju länge lutat huvudet åt höger. Men nu bara på några dagar så har det försvunnit. Man ser knappt något alls nu och detta beror säkerligen på att han har blivit mycket stadigare. Han sitter ju tex helt själv nu, så han orkar väl kanske hålla upp huvudet bättre. Det var vad läkaren trodde i alla fall. Vi pratade mestadels om den här febern. Han trodde att febern berodde på virus i kroppen, barn kan ju lätt få feber som pendlar upp och ner. Han undersökte honom och uteslöt både lunginflammation och öroninflammation. Men han tyckte att vi skulle åka till vårdcentralen direkt för att ta ett halsprov för att utesluta streptokocker. Om det är så att inte halsprovet visade någonting och febern fortfarande håller i sig om en vecka ska vi ringa och få komma till läkaren samma dag så  tar han lite blodprover. Vi vägde och mätte honom också för att se så han följer sin kurva. Var ju ett tag sedan vi gjorde det och nästa vanliga tillväxtkontroll är inte förrän sista november. Men i alla fall så går han ju upp bra i vikt trots att han är liten i maten, väger nu nästan 8,5 kg. Börjar komma ikapp storasyster vid samma ålder.

Vi åkte till vc efter för att ta halsprovet och vid det här laget hade jag så jävulskt ont i huvudet, kände igen den direkt…migränhuvudvärk. Men när provet var klart och vi hade fått svar om att det inte var någon streptokocker så åkte vi hem. Tog tabletter direkt och sedan fick Vilmer sova en liten stund. Han sov kanske en halvtimma bara, men under den halvtimman kunde jag lägga mig ner och slappna av medans Filippa tittade lite på teve. Kändes lite bättre i huvudet sedan. Vi åkte iväg till min storebror där den blivande 4-åringen väntade på oss. Vi fick pastasallad och till efterätt kladdkaka, väldigt gott!

CIMG2710

Bild tagen av Emma på 35 årskalaset för 1,5 vecka sedan. Här ser man att han då lutar huvudet åt höger!

 CIMG2711

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: