”Jag ber till gudarna…..”

26 september 2009 kl. 11:53 | Publicerat i Sonen Vilmer | 4 kommentarer

”Jag ber till gudarna att det blir bättre snart och det riktigt snart. Gärna inatt!” (från gårdagens inlägg…)

Gudarna måste ha hört mig för inatt har jag sovit precis som en gud och Vilmer likaså. Hoppas jag. Han somnade vid 21 igår kväll och jag provade faktiskt att ge honom lite ersättning. Hade tänkt börja försöka med det igen och se hur det funkar. Nu åt han bara 60 ml så det var inte så mycket och jag tror inte att det lilla gjorde så mycket med sömnen. Vid halv 12, precis när jag och Niklas hade somnat till i soffan hör jag honom ”ropa”. Så jag gick ner, ammade honom och sedan somnade han om. Själv somnade jag om direkt också. Strax innan kl.6 imorse hör jag Vilmer ”ropa” igen, blev alldeles förvirrad. Har han verkligen sovit så länge och i så många timmar i streck utan att vakna? Jag kände att mina bröst var på gränsen till att spricka, så det stämde nog. Har sovit som en stock de där timmarna och det behövde jag verkligen! När Vilmer ammat klart och somnat om gick jag upp och pumpade ur det andra bröstet som han inte ammade på. Sedan somnade jag om och vid 8 vaknade han igen. Var på väg och skulle ta upp honom när Niklas sa att han kunde gå upp. Tänkte att det var bäst att mata Vilmer innan så jag lade till honom vid bröstet och då lyckades han somna om. Vilken tur för Niklas 😉 Han sov en timma till och då gick Niklas upp med honom. Själv låg jag ända till klockan nästan var halv 11…uuuh, vad gött! :mrgreen:

Jag läste din kommentar Annika och jag tror det kan vara mycket som du säger. Vilmer är en väldigt aktiv och nyfiken kille, har alltid varit det. Han ska vara med hela tiden och se precis allt. Ser han inte ordentligt vrider och vänder han på sig i famnen så att han blir som ett U i kroppen. Pigg och glad och skrattar hela tiden. Han får nog in massa intryck under dagarna och det är väl inte så konstigt heller kanske när han har en storasyster som har kompisar hemma hela tiden, det är liv och rörelse här jämt och hon leker alltid med Vilmer så fort hon har tillfälle.

Det här med maten annars för Vilmer har ju inte gått så bra. Men igår stack jag iväg till affären och köpte 5 månaders burkar istället. Det han har provat tidigare har ju bara varit 4 månadersburkar och helt ärligt så verkar inte den vara någon höjdarmat. Vi har provat med smakisar så himla länge nu så jag kände att det var idé att gå vidare även om han inte varit så intresserad.  Så igår testade jag att ge honom grönsaker och kalvkötts puré från 5 månader. Den verkade han gilla skarpt. Öppnade munnen hela tiden, åt och smaskade. Ville ha mer sedan när det var slut på tallriken, men jag tyckte vi kunde ta det lite lugnt i början. Idag får han samma och då kanske han kan få lite mer om han vill det. Köpte även majskrokar igår som jag gav honom och det gick också ner!

Det vore så skönt om det kunde börja fungera med maten och man kan trappa ner på amningen istället.

2009-09-26 Från mobilen 005

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Skönt att gudarna lyssnar ibland.. 😉

  På din beskrivning av Vilmer så låter det som Ebba i samma ålder. Hon har i princip alltid sovit oroligt och särskilt om det har hänt mycket omkring henne under dagen. Så fort något nytt eller annorlunda händer på dagen så drömmer hon och gnäller/skriker i sömnen på natten. För Ebbas del har det gått i perioder så vissa veckor sov hon hela nätter och sen hade hon ett par nätter med usel sömn innan det blev lugnt igen. Det gäller fortfarande även om det blivit lite lättare ju äldre hon blir.

 2. Vad skönt med en så bra natt 🙂
  Kul att han gillade den nya maten.

  Ja, faktum är ju att jag kan säga namnet på en massa olika som tycker lika som jag ang strumporna och visst ska man ha sånt man gillar så jag kommer nog aldrig att sluta 😉

  Ja, det var verkligen höstväder o alltså pysselväder här igår, grått och blåsigt så det var så kul så att sitta med lite för händerna 🙂

  Hoppas ni hade en bra lördag och att ni får en skön söndag!
  Kramar!

 3. Jag glömde ju att svara på att du hade rätt ang mitt ord, teta som ju betyder reta. Jag hade alltså inte skrivit fel 😉

  Kram igen!

 4. Men vad skönt! Det låter ju toppen gumman!
  Sådär vet jag att Felicia var med maten också, hon ville ha SMAK på maten, så fick hon barnmatsburkar så lärde man ta några månader till än vad hon var..Men helst ville hon ha mat som jag gjorde själv.
  Hoppas sovandet håller i sig nu också.
  Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: