Jättefula nappar

15 augusti 2009 kl. 13:55 | Publicerat i Allmänt | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , ,

De här återvinningsbara napparna är grymt fula tycker jag. Två olika sorter finns det, den ena är Denty Genuin (den blåa) och den andra Denty Futura (den röda)

denty3

Men de ska vara mycket bättre än de vanliga traditonella napparna och den största anledningen är att den är TANDVÄNLIG:

Denty GENUIN har en traditionell utformning med en mjuk, tunn, solid sugdel. Att sugdelen är tunn gör den skonsam för ditt barn. För att minska risken för öppet bett är infästningen på sugdelen bred och tunn. Det gör att trycket fördelas jämnt på framtänderna, vilket i sin tur minskar behovet av tandreglering senare i livet.

Denty FUTURAs sugdel är utformad så att tungan ligger kvar mitt i munnen med samma tryck mot både överkäkens och underkäkens kindtänder, vilket motverkar korsbett. För att minska risken för öppet bett är infästningen på sugdelen bred och tunn. Det gör att trycket fördelas jämnt på framtänderna, vilket i sin tur minskar behovet av tandreglering senare i livet.

Men den är inte bara tandvändlig, den är även HYGIENISK:

Sugdel och sköld är gjutna i ett stycke. Utan tydliga skarvar får bakterier svårare att få fäste. Sugdelen är solid, vilket gör att bakterier inte kan samlas inuti den. Ytorna är blanka och lätta att rengöra.

Jag har läst många som tycker de här napparna är otroligt bra då de har hjälpt en hel del barn som har andningssvårigheter såsom astma. Anledningen tycks vara att de gör så att tungan hamnar i en bra position i munnen och inte ”ramlar” ner i halsen när de sover.

Trots att napparna ser hemska ut så funderar jag på att prova dom till Vilmer eftersom han inte vill ta napp, kanske de här skulle funka? Vore toppen isåfall just för tandvänligheten (börjar redan och är inte tansköterska än..haha) och hygienens skull!

Läs mer på Denty.se

Annonser

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ebba hade napp i sisådär en vecka när hon var pytteliten, sen hade hon en kort period när hon sög på tummen. Så länge jag ammade så var det bara snuttandet på mig som dög… Så vi trodde att hon inte ville ha något (någon snuttefilt eller gosedjur har hon inte favoriserat heller). Men när hon började på dagis så såg hon alla andra barn med nappar och föll för grupptrycket.. 😉 Så det var bara att skaffa nappar och numer kan hon inte somna utan napp…

  2. Tycker dom låter kanon jag!! Visst är dom fula men egentligen; varför bry sig om sånt? Dom ska ju ändå bara vara i en mun på en charmig liten sötnos, ingen som tittar på nappen då inte 🙂
    Sen att dom är bättre än de vanliga ”traditionella” nappar är ju bara bättre!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: