Från tårar till skratt

17 juli 2009 kl. 11:26 | Publicerat i Allmänt, Dottern Filippa, Sonen Vilmer | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Ovetandes om vad som skulle ske åkte vi till barnmottagningen med Filippa igår för att prata om hennes ”problem” med en läkare. De frågade henne en massa saker, inte lätt för en 6-åring att beskriva hur man känner. Kan därför inte heller vara lätt att vara barnläkare. Efter frågestunden lyssnade läkaren på hjärta, lungor och kände på magen. Allt var bra. Mätte bltr som också var bra. Sedan var det dags för provtagning så vi promenerade upp till kemlab, redan när Filippa fick veta att hon skulle ta prover började hon gnälla om att hon INTE ville ta prov för att det gör ont. När hon och Niklas gick in ville hon bli buren. Jag satt kvar med Vilmer i väntrummet och man kunde höra Filippas gråt lång väg, då gjorde det ont i mammahjärtat. Gråt och skrik gick inte över på en gång utan höll i sig väldigt länge så jag förstod att det inte gick så bra där inne. Efter många om och men kom Niklas ut med en dotter som var alldeles röd och svullen i ansiktet efter gråtstunden, men glad för att det äntligen var över. Niklas berättade att hon vägrade ta fram handen när de skulle sticka i fingret så till slut fick han verkligen dra fram handen på henne och försöka bända upp ena fingret samtidigt som hon skrek och grät för fulla muggar. Hon har absolut inte varit såhär innan när det ska tas prover så jag tror att den sista vaccinationen (på 6-årskontrollen) nu på BVC har gjort att hon är rädd. Stackars gumma!

Efter den hemska provtagningen gick vi tillbaka till barnmottagningen för att väga, mäta och ta ett EKG. Igår var hon 121,5 cm lång (på 6 årskontrollen i maj var hon 120,5 cm, så en hel cm har hon växt sedan dess 🙂 ) och vägde 23,5 kg. EKG:t gick bra, hon var lite orolig innan de satte fast plattorna på henne. Frågade lite försiktigt om det gjorde ont när man satte fast dom och om det gjorde ont när man tog bort dom. De lät henne ta bort plattorna själv sedan 🙂

Blodproverna de tog var bla blodvärde och sköldkörtelprover, alla prov plus EKG får vi svar på nästa vecka då läkaren ringer. Läkaren trodde inte att det var något med hjärtat då det inte lät konstigt när hon lyssnade. På beskrivningen av hur det beteer sig när det onda kommer lät inte heller som att det var någon fara. Hon sa dock att vi skulle hålla koll på när och hur det egentligen kommer, kan ju vara så att det är ansträngningsastma. Men hon trodde egentligen inte på det heller. Vi får helt enkelt se hur det utvecklar sig!

Vi åkte hem och åt för att sedan åka iväg på sångteatern. Både Filippa och Niklas tyckte det var roligt och bra, en gång skrattade hon så mycket så att hon nästan kiknade, då var provtagningen ett minne blott. Själv fick jag gå iväg med en ledsen liten kille, han gillade inte det höga ljudet utan blev jätteledsen. Gick därför undan en bra bit och då låg han i vagnen och skrattade och hade sig, men så fort jag gick närmare ljudet började läppen hänga. Har också märkt att han inte är så glad i större folksamlingar, när man tar upp honom om man är ute på stan och så blir han också väldigt ledsen. Blir kul det när vi ska ha dopet. Då blir det både hög musik och folk som sitter och tittar på honom….

Funderar på att åka in till stan för att uträtta lite ärenden, får se sedan när lilleman vaknar igen hur det blir. Åker ju till Skara/Skövde till måndag och tyvärr ser det inte ut som vi får vädret med oss. Måndag och tisdag ska det regna och det är på tisdag som vi har tänkt åka till sommarland. Onsdag ser bättre ut så kanske man får ta sommarland då?

Annonser

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Ja, det var ju verkligen en blandad kompott ni hade igår, lite av varje. Skönt att allt var bra med tösen igår, hoppas bara på bra provresultat också då då:)

  Kan tänka mig att det var hög ljudvolym där igår, inte lätt för små öron heller.
  Men det måste varit fint att titta på i alla fall, fast klart att lillkillen inte är gammal nog att uppskatta det men Filippa behövde ju det efter sin dag då 🙂

  Har ni varit på Skara sommarland innan? Är ju så mysigt där 🙂

  Tack för din omtanke! Nja, är inte så pigg idag, fortfarande hög feber plus att jag åter igen hade en tuff natt. Har inte sovit många timmar de sista dagarna och det börjar väl helt enkelt att ta ut sin rätt.

  Ha en fortsatt bra fredag vännen!
  Många kramar!

 2. Sv: Tack så mycket vännen!
  Jag uppskattar verkligen din fina omtanke :)Sådana kommentarer gör det hela lättare ❤

  Hoppas dagen varit bra och att allt är bra med dig?

  Många kramar till dej!

 3. Ja bilderna fr min blogg var från idag:)
  Vi har haft ljuvligt! Inte ni eller?
  Jag har haft en toppen kväll, men en 31 åring som inte festat på jag vet NÄR!! Så sitter jag nu här med en fyllehicka:) efter ett par öl, ett par cider & en drink:P
  Vad skönt att det var ok med filippas hjärta..å skönt för er att ni vet det också.

  GodNatt från en halv lullig Linda:)

 4. Jobbigt att ta prover. W kände sig modig inför sex årsvaccinationen men sen efteråt har hon pratat mkt om den och att hon inte vill ta fler sprutor. Hoppas att det inte är ngt allvarligt med Filippa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: