Beco Butterfly

23 juni 2009 kl. 22:15 | Publicerat i Allmänt, Värk, känsligt | 1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Jag har kollat runt på olika bärsjalar och selar. Precis som med allt annat så är det en djungel, därför har jag frågat en hel del på olika forum vad som skulle passa mig. Har kommit underfund med att det inte går att hålla på och bära Vilmer som jag gör nu. Det blir ju ganska mycket och ofta som man får bära och det skulle både underlätta och avlasta en hel del om man kunde bära med sig honom samtidigt som man har armarna fria. Som när man ska hjälpa Filippa med saker samtidigt som Vilmer skriker som en tok för att han vill bli buren.

Pga min värk behöver jag något som inte gör att jag får mer ont av att bära. Har därför fått rekomendationen (från sjalbarn.se där de är väldigt duktiga på det här med sjalar och selar) att istället för sjal skaffa en ergonomisk bärsele. Den är ergonomisk både för mig och barnet. Hade ju en bärsele när Filippa var liten, men den var inte alls bra. Skillnaden på den och en ergonomisk sele är att det finns ett brett höftbälte som avlastar. Tyngden lägger sig alltså inte på axlarna som vid de vanliga selarna. Sedan egentligen den bästa punkten med ergonomisk sele istället för vanlig sele är att barnet sitter i grodposition vilket gör att den avlastar barnets ben och höfter rätt.

Beco Butterfly verkar vara den som passar bäst eftersom Vilmer är såpass liten än, kruxet är att den kostar 1700 kr!! Håller dock utkik på Tradera och just nu ligger det ute en och budet ligger på 600, två dagar kvar…

Ergonomisk bärsele

g1510l

Ergonomisk bärsele

Den vanliga babybjörns bärsele

Beco butterfly II är en ergonomisk bärsele som passar från nyfödd till ca 25 kg. Med hjälp av ergonomiskt utformade axelband och höftbälte blir det bekvämt att bära ditt barn även längre stunder. Vikten fördelas jämnt över bärarens axlar och höfter. Beco butterfly II är utformad för att passa alla kroppstyper, både de som är kortare än 150 cm, längre än 180 cm och alla mitt emellan. Barnet sitter ergonomiskt riktigt både på bärarens rygg och mage.

I Beco butterfly II finns en löstagbar babyinsats som gör det möjligt för er nyfödda bebis att sitta högt upp i selen i en naturligt ergonomisk position. Insatsen används till ungefär 3-4 månaders ålder. När barnet sedan växer och inte längre behöver insatsen tas babyinsatsen enkelt bort och selen passar då ett större barn.

Enkel och säker på- och avtagning
Med Butterfly II sätter man barnet i selen redan innan man tar på sig den, vilket kan kännas tryggare och säkrare när man är ovan, framförallt då man ska bära på ryggen. Lägg selen exempelvis på sängen medan du sätter i barnet, lyft sedan upp selen med barnet i, ta på dig bärselens axelband och slutligen midjebältet. Säkrare och enklare än så kan det inte bli! I denna bärsele sitter dessutom barnet säkert även om spännet på midjebältet skulle gå upp, och det finns också möjlighet att byta bärare utan att ta barnet ur selen.

Beco butterfly II har matchande löstagbart huvudstöd som fästs med knappar (medföljer varje sele) och förvaringsficka för huvudstödet.

* En sele som passar alla, både de som är kortare än 150 cm, längre än 180 cm och alla mitt emellan.
* Barnet sitter ergonomiskt riktigt både på bärarens rygg och mage.
* Säker påtagning där barnet kan sättas i redan innan man tar på selen.
* Barnet sitter säkert även om spännet på midjebältet skulle gå upp.
* Inbyggt babyinlägg som gör att bebisen sitter ergonomiskt och även högre upp i selen.
* Ergonomiskt formade axelband.
* Ny design på ryggstödet.
* Ergonomiskt midjebälte.
* Möjlighet att byta bärare utan att ta barnet ur selen.
* Enkel och säker användning både på rygg och mage.
* Löstagbart huvudstöd och förvaringsficka för huvudstödet.
* Kan användas från nyfödd till 25 kg.
* Enkel att ta med, väger väldigt lite.
* Går att amma i.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Trist att det ska va så dyrt:( Vann du budgivningen?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: