Läkarkontroll

13 maj 2009 kl. 21:47 | Publicerat i Dottern Filippa, Sonen Vilmer | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Idag har det varit fullt upp, gick upp vid 8 och gjorde ordning oss. Niklas körde Filippa till dagis och sedan åkte han direkt in till stan och väntade på mig. Jag kom strax efter i den andra bilen och vi möttes upp inne på Stuvbutiken där vi kollade på färg till golvet i groventrén. Köpte med oss några provburkar eftersom vi inte har en aning om vad vi vill ha för färg. När vi var klara åkte Niklas hemåt och jag åkte till en kompis på fika. Hon hade inte sett Vilmer sedan annandagpåsk så hon tyckte det var stor skillnad på honom nu.

Efter en trevlig fika och pratstund åkte jag hem och vände i princip för idag var det dags för Vilmers 6 veckorskontroll vilket betyder att en läkare undersökte honom. Allt såg bra ut, däremot tycker både läkaren och sköterskan att Vilmer fortfarande är lite gul. Även i ögonvitorna. Vid 6 veckors ålder borde det ha gått bort så läkaren skulle höra sig för lite om de behöver göra ett gulsotstest på honom. Han skulle höra av sig när han fått reda på lite mer. Vikt och längd fortsätter öka, så här såg det ut idag. Inom parantes var för 2 veckor sedan.

Vikt: 4245 g (3725 g)
Längd: 54,5 cm (52,5)
Huvudomfång: 38 (36,7)

Sedan var det Filippas tur. Vi pratade om att hon klagar ibland på att det gör ont i hjärtat. Frågade oss om vi har hjärtproblem i släkten och det är ju alltid lika svårt att svara på med tanke på min bakgrund. Jag har ju ingen aning om hur det är i min biologiska släkt. I Niklas släkt har det varit en del, några har dött i hjärtinfarkt i unga år. Däremot så upptäckte dom på mig när jag var 12 år att jag har dubbelslag på hjärtat vilket inte var så vanligt på så unga människor sa dom, men efter några EKG tyckte dom att det inte var någon större fara. Utan kanske bara lite obehagligt när jag känner av det. Arton år senare känner jag fortfarande av dubbelslagen och senast jag kollade upp det med EKG var när jag var gravid med Filippa. I alla fall, läkaren hörde inget speciellt när han lyssnade på hjärta och lungor. Men han sa att sånt här ska man alltid gå vidare med. Man vet ju aldrig. Jag tycker det känns skönt att det utreds så man vet, tycker det är så obehagligt när hon klagar på det. Läkaren skulle skicka en remiss till barnkliniken så vi får se när vi får komma dit med henne.

Efter bvc-besöket åkte vi hem och Niklas åkte nästan direkt till jobbet. Några timmar senare fick jag besök av min moster och mormor som skulle titta på Vilmer för första gången. De tyckte såklart att han var jättefin, de tyckte också att han var väldigt lik Filippa och mig. Men även mycket drag från Niklas. Det som både Filippa och Vilmer har ärvt från sin pappa är pannan, ansiktsformen och fingarna 😀

Filippa och Vilmer med gammelmormor

Annonser

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Vad skönt att han växer och frodas och att dem tar Filippas bekymmer på allvar! Jag förstår ditt obehag när hon jämrar sig för det. Hoppas det inte är nåt bara men hur som helst är det ju skönt att få veta.

  Vilken fin bild 🙂
  Har ni bestämt er för vilken färg nu då?

  Jo, jag ska ta en bild på dem när dem blir klara, kanske idag och sen lägga in.
  Jag ska snart åka till min häxa och jag hoppas detsamma som du 🙂 Uppdaterar senare om det hela.

  Hoppas du/ni sovit gott!
  Ha en bra dag!
  Många kramar!

 2. Då kanske hon får träffa min gamla hjärtdoktor, Ozzy fick träffa honom på gripen när han sa att han hade ont i hjärtat….
  Just nu kommer jag såklart inte ihåg vad han heter…

 3. Härlig blogg. Ha en fin dag!
  Kram

 4. Marie: Hittade dom något fel på pojken?

 5. sv: ja helt underbart är det verkligen. så stört att man kan känna så mycket kärlek för en annan person!

 6. Sv: Tack min vän! Idag är jag lite piggare och min värk verkar vara lite mera under kontroll, tack vare min ”häxa”.
  Ha nu en riktigt skön fredag!
  Många kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: