Prickig korv

28 april 2009 kl. 09:05 | Publicerat i Sonen Vilmer | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , ,

Över hälften av alla nyfödda får s.k hormonprickar. Röda prickar som oftast sitter runt kinderna, halsen, hårbotten, nacken och ner mot bröstet. Forskarna anser att dessa prickar stimulerar barnets immunförsvar på ett positivt sätt. De har egentligen ingenting alls med hormoner att göra. Det är helt enkelt hudens normala reaktion i mötet med alla bakterier och andra främmande partiklar i luften utanför livmodern. Prickarna försvinner spårlöst efter några veckor.

Ja det här prickarna har Vilmer ganska mycket av just nu, bvc-sköterskan sa att det oftast brukar vara som värst när de är runt 6 veckor och försvinna helt när de är två månader. Det var skönt att sköterskan bekräftade igår att det var hormonprickar, eftersom man ammar så är det ju svårt att veta om utslagen beror på något jag ätit som han reagerar på. Men hon var säker på att det var hormonprickar.

Navelstumpen har ju åkt av nu, tog lite tid men till slut så. Dock så är det en liten liten bit där inne som ligger ganska långt ut, sköterskan sa att den delen ska inte vara där utan ligga längre ner så hon kletade på en salva där som ska göra att den drar ihop sig och försvinna ner. Det hjälper inte på en gång utan det krävs några behandlingar så i samband med att Filippa ska på 6-årskontrollen nästa vecka så får hon stryka på lite salva igen.

Vilmers prickar sitter mest på kinderna, halsen och bröstet

Bild tagen på 4 veckorsdagen, visst ser man att han har gått upp i vikt. Dubbelhakorna har börjat komma fram och låren börjar få sina veck... 🙂

Idag ser det lite dystert ut ute, vet inte riktigt vad jag och barnen ska göra sedan när Niklas åker iväg till jobbet. Det är svårt att hitta på något när man inte har någon bil heller. Men men vi får väl se vad toktjejen vill göra.

Annonser

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. sexårs kontroll…. vad gör man då?
  Var det 5 års Ozzy var på sist då? när dom kollade hörsel och syn?

 2. Vid 6 årskontrollen är det vägning, mätning, kolla om ryggen är rak samt spruta som tas. Hörsel och syn tas vid 4 års kontrollen.

 3. Dem där prickarna har jag hört talas om förr, skönt att få det bekräftat som du sa.
  Han är ju bara så söt!

  Här är det också lite småmolnigt och ruggigt(enligt mig)men är väl mer frusen nu när jag är så trött kanske.

  Önskar er en fin eftermiddag med vad det nu blir 😉
  Kramar!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: