Snittdatum

09 februari 2009 kl. 19:01 | Publicerat i Gravid med bebis nr 2 | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Har nyss kommit hem och hunnit landa lite. Idag på fm var jag till Specialistmödravård, åkte med svärmor in till stan då hon skulle till frissan vid samma tid. Inne på specialistmödravård fick jag prata med förlossningsläkaren, en jättebra och ödmjuk läkare. Vi pratade om graviditeten med Filippa och förlossningen, sedan om den här graviditeten och min medicinering av antidepressiva tabletter. Hon sa att det inte är farligt att ta såna sent i graviditeten, men tyckte att OM det går så ska man försöka att trappa ner och sluta helt ca 2 månader innan förlossningen. Orsaken till det är att bebisen lätt kan bli överaktiv den första tiden efter födseln (kanske är därför den är så himla aktiv i magen nu… 🙄 ) Även om jag bara tar en halv tablett nu så blir jag såklart lite sådär ”jaha, det kanske är bäst att sluta helt då” Känns så fel att ta tabletterna när det bästa är att inte göra det och i synnerhet inte om det faktiskt påverkar bebisen. Men ändå är jag så otroligt rädd för att sluta helt också, för rätt som det är i vissa perioder så ökar ångesten, depressionen och de hemska tankarna (borde egentligen ha högre dos) Det som jag är mest rädd för och har störst respekt för är just de där tankarna jag får, de går verkligen inte att styra eller koppla bort när de väl kommer. Förlossningsläkaren tyckte att jag skulle prata med min ordinarie läkare eller mvc-läkaren om att ev. ta bort medicineringen nu tills bebisen är ute.

Sedan började hon informera lite om snittet och vad som har blivit annorlunda sedan dottern föddes. Till sist sa hon att hon skulle gå och prata med sköterskan så denna kunde kolla genom kalendern och sedan ge mitt ett snittdatum! Fick gå ut igen och sätta mig i väntrummet, men det dröjde inte länge förrän sköterskan kom med ett papper där det stod att vi ska infinna oss på operation Måndag den 30 mars för kejsarsnitt.

Så idag är det alltså prick 7 veckor kvar tills bebisen kommer!!! :mrgreen: Känns helt overkligt att nu ha ett bestämt datum då vår bebis ska födas. Längtar så jag spricker snart 😀

Orkar för tillfället inte skriva mer idag. Har bara sovit några timmar inatt och nu har jag en fruktansvärd värk i huvudet, axlar, rygg, armar och händer 😦

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej vännen!
  Usch ja jag vet precis hur det är med konstiga tankar & depressionstänkande..
  När man mår bra tänker man:
  -Men gud hur kan jag ens bete mig sådär & tycka så.
  Å sen när man är där nere så går det inte att tänka rationellt:(
  Men det bästa är väl att du kan hålla upp!
  Bara det inte tar dig ner för mkt i det svarta hålet..hmm svårt det där.
  Vi har en på jobbet som ska ah barn i juni, hon röker som en toka!! ett paket om dan ungefär, du kan tro att hon får kommentarer!!
  Ja det är helt sjukt hur man kan göra det!!!

  Ja jag väger mig varje morgon vid halv sju.
  Jo mensen är på G! Vilken dag som helst.

  Iii vad spännande, 30:e mars:)
  Då kommer de snitta den dan alltså..så den inte kommer ut 1:a april:D
  Det är ju inte alls långt kvar!
  Jag vill med!!!!!!!!!!!!

  Kram

 2. Grattis!!!!! 😀

 3. Vad jobbigt det där med tabletterna, åt du en hel innan eller mera?
  Jag är så glad för att jag klarat mig bra från den biten, alltså med depressioner,det är många som är lite impade av detta på mig då jag blev sjuk i så unga år men jag tror minsann att generna bestämmer endel sånt också, det måste vara något fruktansvärt och jag förstår det en hel del då jag har nära o kära som lider mycket av detta.
  Har du regelbunden kontakt med någon psykolog, vet ju att du nämt besök där innan.

  Vad kul med ett datum 😀 Vet du vad jag tänkte när jag läste att du snart sprickar av väntan, ja bokstavligt också då jag tycker din mage verkar enorm 😉 Hehe!

  Vad gullig du är ang min skola och det där, tack för din fina omtanke, den betyder mycket!
  Ja, jag ska ta upp det med de vätskedrivande idag när jag ska till smärtmott.

  Hoppas du är lite piggare idag och att du får en bra dag!
  KRAMAR!

 4. Såå spännande! Det måste vara härligt att få ett datum!

  Tråkigt att du mår dåligt! Själv är jag också inne i en lite jobbigare period nu. Dels tror jag att det är vädret, men också förkylningen jag har i kroppen. Hade svårt att gå på jobbet i dag – ont under mina fotsulor.

  Jag har senaste halvåret börjat drabbas av panik (eller något som i alla fall liknar panik) när barnen blir sjuka. Det kan vara något litet, som jag förstorar upp och blir jättenervös över. Känner inte igen mig själv – är en väldigt lugna person annars. Men, som du skriver – man kan inte kontrollera sina känslor och tänker inte rationellt!

  Ps! Nu har jag tävling på min blogg, så glöm inte att delta.

  Mvh Maria

 5. Sv: Okej, så synd att hon har flyttat då! Typiskt!
  Hon har inga telefontider eller så va? Det finns kanske inte ens, jag har inte en aning.
  Ja, min räddning sen jag blev dålig är nog att jag alltid haft så lätt att prata om saker o ting, bra grejer som dåliga. Det behöver man nog särskilt när livet ändras så mycket p.g.a sjukdom/värk.
  Men det är ju också säkert ärftligt som du sa, men för det är det ju inte säkert att dina barn får liknande problem. Jag har säkert frågat dig innan, du vet mitt minne är bra men kort ;), men hur gammal var du när du blev adopterad? Bara tänkte i och med att du skrev att det kan bero på din barndom, mycket av det du idag lider av.

  Ja, jag har haft en ok dag, hoppas du också haft det?
  KRAMAR!

 6. Hmm nä brödet blev inte speciellt bra, det måste ha varit fel på jästen för det jäste inte alls:(
  Men ska ge det en chans till för jag tror det är jätte gott!
  🙂
  Därav att det inte blev nån bild utlagd.

  Usch vad kallt det har varit idag, minus 17 här imorse*burr*

  Hur är det med dig & lilla familjen?

  Kram

 7. Härligt med ett bokat datum! Kan tänka mig att det blir en annan sak när man kan ”räkna ner” på riktigt även om det måste vara overkligt samtidigt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: