Drömmen

14 oktober 2008 kl. 18:10 | Publicerat i Drömmar, Värk, känsligt | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , ,

Har grymt ont i skallen just nu. Brist på luft, läsning på engelska hela dagen och stress inombords är nog anledningen till huvudvärken. Kryper i kroppen mer idag också…

Jag har i alla fall kommit halvägs i den engelska boken, den är faktiskt ganska lättläst vilket är bra för min del. Nu ska det nog inte vara några problem att skriva en liten recension på vad jag hittils har läst.

Ja angående den här drömmen som jag beskrev nedan, visst är det svårt att tolka andras drömmar? Det är alltid lite lättare att tolka en dröm vars drömmaren man känner. Men nu hade vi den här drömmen i psykologi-uppgift. Vi ska beskriva, tolka och analysera drömmen. Endast fantasin sätter gränser, har läraren skrivit. Efter att ha kollat runt lite vad de olika orden betyder i drömsammanhang så är det här vad jag tror:

Klaras dröm tyder på att hon har en osäkerhet i sitt inre. Det finns någon sorts oklarhet som hon måste bestämma sig för om hon vill förändra. Dörrarna hon ser visar att hon har en obeslutsamhet vad gäller hur hon ska ta nästa steg eller osäkerhet på vilken väg hon ska ta. Att hon känner igen huset och att det är det huset hon bodde i som liten kan tyda på att det här ett problem som handlar om en närstående familjemedlem, jag tror att det kan vara ett syskon. Det stora vackra rummet med flödande ljus visar ändå på en trygghet och att den här personen längtar efter henne, varelserna är egentligen hennes föräldrar. Stumpar till armar visar på en rädsla för hur föräldrarna ska reagera när hon tar beslutet men innerst inne vet hon nog att föräldrarna stöttar henne. Att hon springer uppför trappan och hittar nya rum som hon inte känner igen är ett gott tecken, det tyder på att beslutet hon tar bara betyder att allt blir bättre och att hon kommer övervinna svårigheter och att hon kommer att utvecklas som person.

Ja…inte vet jag. Jag bara tolkar och tror, om det är rätt eller fel vet ju ingen eftersom vi helt enkel tolkar drömmar helt olika!

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Vad intresant detta var 🙂
    Drömmar kan faktiskt vara väldigt roligt att fundera över så länge det är bra drömmar i alla fall 😉 Inget bra råd på hur man slipper mardrömmar väl? Tänkte om ni har pratat om det i skolan kanske eller något. Man kan ju inte styra sina tankar när man sover eller? Kanske det finns någon teknik för just det……

    Hoppas att du känner dig något bättre nu, huvudvärk är så jobbigt!
    Massor av kramar till dej min vän!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: