Poppa eget popcorn

30 augusti 2008 kl. 18:09 | Publicerat i Nyheter | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

Det står i aftonbladet.se idag att popcorn INTE är ett magert snacks som många tror. Micropopcorn innehåller mycket fett och salt vilket givetsvis inte är bra. Detta har man ju hört förut och som tur är så gillar jag inte micropopcorn värst mycket, jag kan köpa det i nödfall. Däremot älskar jag popcorn som jag har poppat själv. Häller i lite lite olja i botten av en kastrull och majskorn över detta. Sedan häller jag över de varma popcornen i en skål och saltar lite. Hur är fett och salt i egenpoppade popcorn? Någon som vet det? Det måste ju vara bra mycket bättre än micropopcorn, eller?

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Egenpoppade popcorn innehåller inte så mycket fett, vet inte riktigt hur mycket men det måste ju bero på hur mycket man har på ;-P . Men vad jag förstår är problemet med Micropop att det innehåller mycket transfetter, som ju inte alls är bra för kroppen. Tjingeling från mig!

  2. Nu blev jag sugen på popcorn 😉
    Tror minsann att jag ska fixa lite till teven nu, hehe.
    Tror också att egna poppade är nyttigare, då har man ju inte så mycket fett i.
    Kram!

  3. bäst (ja alltså ”Nyttigast”) är ju förstås, när de är poppade i varmluftspopcornmaskin.. (då kan man ju smaksätta med typ dippkrydda)
    godast är i lite olja. o lite salt..
    micropopcorn, ska man äta de så ska man väl käka american bests (OM man utgår från en viktävktarperspektiv för de har minst points i sig).
    men som sagt, väljer man den ”bästa” oljan, typ olivolja extra virgin(?) så får du ”nyttigt” fett i dig.. som man msåte ha.

    men som i alla fall, mängden är ju det som styr. äter du ”lagom” så är typ allt okej..
    🙂


Lämna en kommentar


Entries och kommentarer feeds.