Hemkommen från Götet

01 augusti 2008 kl. 11:57 | Publicerat i Allmänt, Dottern Filippa | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Nu har vi haft våran lilla minisemester i storstaden Göteborg. De här dagarna har varit riktigt trevliga och mysiga med hela familjen vid min sida, visserligen har de här dagarna också burit med sig mycket ömma och trötta fötter samt sprängande huvudvärk. Men det har det varit värt! Dottern har varit så duktig, hon är så lätt att göra med och så lättvindig att ha med. Hon är också för det mesta glad, positiv och nöjd med allt som vi gör, det är riktigt härligt att se. Vi åkte tåg till Göteborg, mycket smidigt. Men i Öxnered fick vi gå av tåget och sätta oss på en ersättningsbuss sista biten då det tydligen är banarbete mellan Trollhättan och Göteborg. Bussfärden tog en 1 timma och 20 min. Vi kunde då konstatera vad skönare och bekvämare det egentligen är att åka tåg. Vi bodde på Scandic Opalen och det kändes som ett riktigt lyxigt och bra hotell som låg väldigt nära Liseberg. Frukosten var nog den bästa höjdpunkten på dagen, i alla fall för maken och dottern. Maken fick sin efterlängtade bacon och korv till frukost och dottern fick Sigges pannkakor. Dottern äter väldigt lite till frukost i vanliga fall (är väldigt lik mig då inte jag heller orka äta så mycket till frukost) men nu de här dagarna åt hon minsann minst 2 pannkakor till frukost samt en smörgås. Om hon fick pannkakor till frukost varje morgon skulle hon i alla fall äta bra! 😀

På onsdag promenerade vi till Liseberg och dottern var på strålande humör, hon var nog lite förväntansfull skulle jag tro. Lite orolig var jag att hon skulle bli på det där humöret att hon inte ville åka någon karusell alls, men hon visade upp sin bästa sida och ville åka de flesta karuseller som inte åkte allt för fort. Vi fick tom upp henne i Flumeride, men dessvärre vill hon inte åka den igen sedan 🙂 Precis som för 2 somrar sedan vi var på Liseberg så ville hon gärna åka Farfars bilar, i år åkte hon den ”bara” 4 gånger! Det blev Sagoslottet två gånger, Kaninresan 2 gånger och sedan många andra karuseller också. Hon ville bli sminkad som en fjäril, vilket vi inte trodde att hon ville eftersom hon aldrig velat göra sånt förut. Men nu minsann satte hon sig ner för att bli målad. De enda gångerna hon tjurade under dagen var när vi spelade på hjulen eftersom vi aldrig lyckades vinna något jag och hon. Men till slut när maken följde med henne istället så lyckas gubben vinna Center! Snacka om vad lycklig hon blev då 😀 Dagen på Liseberg varade mellan ca 10.30-20.30, så det var inte konstigt att man var sliten och trött i kroppen när vi kom tillbaka till hotellet på kvällen.

På torsdag när vi hade checkat ut från hotellet var det tänkt att vi skulle ta en tur med båten Paddan för en liten sigtseeing på sjön genom Göteborg. Men när vi kom dit var kön hur lång som helst och sedan var det stekande sol så det skulle säkerligen bli riktigt varmt där ute på sjön så vi struntade i det hela. Gick och köpte oss en varsin glass i stället och satte oss i skuggan vid vattnet. Sedan gick vi runt i affärer och köpte oss lite kläder och annat.

Bussen tillbaka till Öxnered där vi skulle gå på tåget tillbaka till Karlstad gick vid 18.35 så vi kom inte fram till Karlstad förrens vid 22 på kvällen. I hemstaden sedan kom svärmor och dotterns kusin och hämtade oss för att köra hem oss till vårat faluröda hus.  Borta bra bra men hemma bäst är ett väldigt utmärkt citat som stämmer riktigt bra!

Bilder från resan kommer i nästa inlägg!

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Låter nice. Jag brukar med åka ner till Götet lite då och då. Brukar ta en sj biljett, och leta hotell i göteborg på denna site på vägen ner.

    // Pelle


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: