Barnfria zoner?

03 juli 2008 kl. 10:02 | Publicerat i Nyheter | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Lyssnade på radion för ett tag sedan där det pratades just om man ska få ha barn med sig överallt. Vissa tycker det är jobbigt med skrikande barn på restauranger, tåg, buss etc. Sätter de sig på en restaurang vill de äta i lugn och ro och inte ha en massa skrikande ungar runtomkring sig. De vill kunna sitta på tåget eller bussen i lugn och ro utan att behöva höra en massa skrikande barn.

Så bara för att man får barn så ska man inte få ha ett liv alltså? Ska man sitta hemma eller ska man behöva ordna barnvakt varje gång man ska ut? Jag skulle då aldrig göra det jämt, min dotter får gärna vara med överallt. Dock så är hon inte en sån som skriker och har sig, jag har väl uppfostrat henne väl 😉  Men jag anser att det är viktigt för barn att få känna sig delaktiga. Får de vara med från början så lär de sig tidigt hur man ska uppföra sig. Sedan kan jag väl tycka att man som förälder får han lite sunt förnuft, kanske är det inte lämpligt att ta med sig sin 2 åriga på en krog kl. 11 på kvällen? Och sedan, om man vet att ens barn inte kan uppföra sig på en restaurang eller liknande så kanske man kan välja att inte gå dit eller ta med sig barnet med hänsyn till andra gäster och även sig själv. Det kan ju inte vara lugnt och fridullt som förälder att ta med sig ett icke uppförande barn till såna ställen heller.

Men om man nu vill ha lugn och ro på en restaurang så kanske man ska välja att äta hemma…eller?


Bild från aftonbladet.se      Foto: Jörgen Appelgren

Annonser

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Undrar om det skulle vara ok med pensionärsfria zoner eller kanske tonårsfria områden? Vill man störa sig på något så finns det ju alltid nåt, bara man letar lite… 😉

  Men precis som du säger, hur ska ungar lära sig hur man uppför sig om de inte får vara med? Vet man med sig att ens barn har en tendens till att gapa och ha sig så kan man ju mjukstarta på McD och sen jobba sig uppåt i svårighetsgrad. Jag har, liksom dig, en ovanligt ”behändig” tjej, hon är glad mest hela tiden och skriker bara i nödfall. Förhoppningsvis håller det i sig många år framåt! =)

 2. Folk som får barn ska respektera oss som inte gillar barn. Barn skriker och stör. Tysta barn OK, men hur många barn är tysta? Tyst barn = onormalt barn.

  Barn är som cigaretter, ägna er åt dem hemma.

  Men kom gärna ut utan barn. Fast då går ni ju ändå bara hem klockan 21. Lika bra att sitta hemma i mjukisbyxor tills ungarna är 35 och ni väger 90 kilo.

 3. Less Tessa: Ditt inlägg var så otroligt korkad så jag vill egentligen inte kommentera den. Du kan ju börja med att respektera oss som har barn som vill lära barnen att uppföra sig bland folk. Sedan kan du ju börja acceptera att det lär alltid finnas barn vart du än går, lika mycket som det lär finnas pensionärer, homosexuella, svarta etc. Bara för att inte du gillar barn så kommer inte jag låsa in min unge inomhus, du som inte gillar läget kan ju lika gärna sitta hemma i dina jäkla mjuksibyxor!!

 4. Festligt att du inte kunde låta bli att kommentera ändå.
  Det där med barn är så oerhört känsligt har jag upptäckt. Intressant. Som att mamma (för det rör inte pappor, de är mer tillbakalutade) och barn sitter ihop och kritik mot barn i allmänhet blir kritik mot ALLA mammor.

  Faktum är ju att barn är störande. Pensionärer, homosexuella och människor med annan etnicitet än den svenska sköter sig utmärkt.

  Barn lever om för att de är mindre intelligenta än vuxna. Ingen hemlighet där. Tills de är stora nog – eller kloka nog (sånt händer ju i olika åldrar) – att bete sig som folk bör de hållas där de inte kan störa vuxna som vill ha lugn och ro.

  Det räcker med att vi alla barnfria tvingas betala skatt så att ni ska sitta hemma och bli tjocka och kära i ungen.

 5. PS: Flickor är dessutom bättre än pojkar. Alla gånger.

 6. Förresten, förlåt att jag tjatar.
  Du borde kolla in min sidoblogg. http://lessatessa.blogg.se/barnfritt
  Du lär avsky den. Men avsky är också en känsla.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: