Ögonläkaren och Prinsessan

22 maj 2008 kl. 11:45 | Publicerat i Dottern Filippa | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Tidigt imorse väckte jag dottern och hon var lika trött som vanligt. Men det gick ganska smidigt ändå att få upp henne. Däremot så märktes det i bilen in till stan att hon var trött, så fort vi sätter oss i bilen annars så ska hon lyssna på sina skivor. Men hon sa inte ett knyst om det imorse 🙂

Väl framme hos ögonläkaren och vi fick komma in så gick allt väldigt bra, dottern var så duktig. Det var verkligen en rejäl undersökning med diverse verktyg av olika slag. Dessutom fick hon kolla på den klassiska bokstavtavlan men en lapp för ena ögat. När hon gjorde denna märkte tom jag vart hon ligger synmässigt. De 3 raderna längst ner såg hon  hon inte alls. Hon såg bättre på vänster öga, vilket visades även hos BVC sköterskan i höstas också. Sedan var det dags för för de pupillvidgande ögondropparna och det gick  jättebra. Fick sedan gå ut en stund i väntrummet för att vänta en halvtimma ungefär. Under den här tiden började hon se lite mer suddigt och bev ganska känslig för ljus, men hon klagade absolut inte. När vi fick komma in igen, så kollades det ännu mer med olika verktyg och maskiner.

Slutsatsen blev den att hon ser lite dåligt och lite sämre på höger öga. Men detta kunde också vara normalt i den här åldern. Därför tyckte läkaren att vi skulle avvakta med glasögon och se hur det ser ut till hösten. Så till hösten ska hon iväg och göra samma undersökning som idag och blir det sämre resultat så kommer hon behöva glasögon. Det läkaren reagerade på var just det här att hon inte verkade se alls de 3 nedersta raderna på bokstavstavlan, men som sagt vi kommer avvakta och se hur detta utvecklas.

Efter undersökningen åkte vi och fikade med lite kaffe, festis och glass. Sedan åkte vi till en sportaffär och köpte en ny cykelhjälm till henne eftersom den hon har inte alls sitter bra. Efter det åkte vi till Toys och köpte en present till dagiskompisen som ska ha kalas imorgon kväll. Hon fick även köpa sig en prinsess klänning eftersom hon ska ha prinsesskalas på lördag. Vi köpte även med lite tallrikar, muggar och sånt där till kalaset.

Nu går hon runt i sin blåa prinsessklänning som hon valde alldeles själv 😀

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Skönt att undersökningen gick så smidigt, inte roligt om upplevelserna hos doktorn blir negativa.
    Jättefin prinsessklänning! Särskilt roligt att den är blå… Är redan nu trött på att barnkläder (och även vissa leksaker) är så uppdelade mellan pojk (=blå, grön, beige och tråkigt) och flick (=rosa, lila, volang, rosett och puttinutt). Vi försöker ha en bra blandning men vissa dagar blir Ebba mer tjejig och vissa dagar tror nog folk att hon är en liten grabb. ;o)

  2. Ja jag känner igen det där. Jättekul när det inte bara blir rosa och rött hela tiden. Det fanns massor med rosa prinsessklänningar, men hon skulle ha en blå 🙂 Lite ovanligt då hon annars väljer rosa eftersom hon älskar den färgen!

  3. […] våras var ju Filippa iväg till en ögonläkare eftersom de upptäckte på BVC att hon såg sämre på ena ögat. Hos ögonläkaren konstaterade de […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: