Ett tryck i huvudet

11 oktober 2007 kl. 23:04 | Publicerat i Värk, känsligt | 133 kommentarer

Inlägget flyttat till den nya bloggen!

För att komma till inlägget klicka HÄR

Annonser

133 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Hej har precis som dig med tryck i huvudet som du beskriver sååå skönt att höra fler som känner så.Jag har fibro sedan 7 år och är 31 nu.Men när jag första gången upplevde det för 2 år sedan var jag livrädd och trodde just att jag höll på att få hjärnblödning.Hela huvudet känns konstigt.Har ochså ont bakom ögonen.Men man lär sig att det går över.Hmm man blir så orolig och rädd ibland.Min massör förklarat att man får syrebrist tack vare att man har så spända muskler i nacken.Hoppas du mår bättre …

  • Känner igen mig i detta, natten till måndag denna veckan vid 4-5 tiden på morgonen gick jag på toa, skulle gå därifrån, kände plötslig ett otroligt tryck emot huvudet och allt svartnade till och svimmade av, väcktes några sekunder efter av min pappa som göra det det skramlade till.

   Har känt smått tryck emot huvudet lite då och då efter detta, speciellt nu för någon timme sedan, har fått höra från släkt och vänner att det var precis som du beskrev med syrebristen.

   Min pappa råkade ut för liknande scenario fast det visade vara en hjärt-attack som han var tvungen att operera en en pace-maker. det skrämmande var ju det att han svimmade bara av hur som helst precis som jag gjorde så min första tanke var ju då hjärt-fel, vilket visade sig inte vara tillslut.

 2. Usch då vännen, låter inte gott nej
  *kramar om*

 3. Hej,
  Jag känner igen mig i det du beskriver. Har länge undrat om någon annan känner likadant. Har nästan alltid ett tryck i huvudet och runt ögonen fast det är inte samma sak som smärta. Det gör alltså inte ont men det gör att jag inte kan tänka klart och känner mig yr och ”konstig” i huvet. Jag får dock ofta vanlig huvudvärk också.
  Jag har länge undrat vad detta tryck är för något och vad som har orsakat den. Det började kännas så för några år sedan men det känns värre nu än tidigare. Tror det är utbrändhet/utmattning som är orsaken men vet inte säkert.
  Hoppas du blir bättre.

 4. Utan att oroa dig alltför mycket tycker jag absolut att du ska uppsöka läkare. Detta låter som samma ”sjukdom” som jag har, dvs IIH. Man har ett ökat tryck i huvudet, pga att man har för mycket vätska i de.

  Be läkarna at göra en LP (LumbalPunktion). Detta är inget vidare, men det visar om trycket i ditt huvud är normalt eller för högt.

  Lycka till.

 5. Lindah: Min läkare ringer nästa vecka och då ska jag ta upp detta tänkte jag. Tack så mycket för ditt svar!

 6. Hej
  Hur är ditt blodtryck? Hur är det vid ansträgning? Jag är själv 19 år, kille, och känner samma besvär som dig. Känner även att det trycker kring öronen okcså, innanför öronen så att säga. Kring pannan, i ögonen.. ja precis som du beskriver det. Styrketränar, sköter kosten perfekt, har spelat fotboll i 10 år, innebandy osv, men det började dyka upp i somras (2007), kan nästan säga på dagen då det började. Jag lider av högt blodtryck, enligt läkarna pga mina cystnjurar som jag ärvt av min mor som inte lider av de.. Kolla ditt blodtryck, det är inte så farligt. Jag gör det 4-5ggr om DAGEN, vissa gör det 4-5ggr i livet..

 7. Hej!

  Jag har också samma symtom med tryck inifrån huvudet. På sistone har det blivit mycket värre och jag får oftast sova sittande eftersom det bli mycket värre när jag ligger eller lutar mig framåt. Känns som en kula inuti huudet som flyttar sig. Sen känner jag pulsen inuti huvudet ständigt, och ofta gör det ont vid varje pulsslag, som att slå på ett blåmärke ungefär. Känns som att ha migrän i hela huvudet, hela tiden, och som om hjärnan är svullen på något sätt. När jag rör huvudet hastigt gör det fruktansvärt ont, kan inte nicka tex. Vid ansträngning gör det så ont att det känns som om en ådra ska gå sönder eller något sådant.
  Är pulserandet något som du känner igen? Jag har också fibromyalgi men detta kan inte huvudvärken förklaras med. Hittade inte din mailadress någonstans, men snälla skriv i din blogg om vad din läkare tror om din huvudvärk, kanske kan det hjälpa mig också!

  • Hej Nettan,
   Din beskrivning är exakt som det jag känt nu i två dagar (började igår morse för att gradvis avta under dagen och nu vaknade jag upp med ännu tydligare värk).

   Hur gick det med dina besvär? Gick det över? Behandlade du det?

   Hälsningar
   Ludvig

 8. maila mig gärna på michelle@pid.se

 9. OJ,jag Googlade på mina problem och hamnade hos dig.Jag har ett tryck över höger sida av huvudet,tinningen och en bit uppåt över huvudet och ögat.Klart man blir orolig,haft detta ett kortare tag bara,ca 1 vecka.Hoppas det ger sig,annars måste jag nog till en läkare.Vill inte skrämmas,men min äldsta bror hade en hjärntumör.Gick bort bara 42 år gammal.Det började med ett tryck över ena tinningen och synsvårigheter,kunde inte läsa texten riktigt på TV:n.Det gick fort,inom loppet av 6 månader var han borta.Ihållande huvudvärk måste man låta kollas.Nu menar jag inte att man behöver ha en tumör,men det är viktigt att kolla upp sådant.Kan vara migrän och man behöver medicin,högt blodtryck kanske.

  • Jag är 15 år och tror att jag har en hjärntumör, jag är jätterädd , hade huvudvärk ett tag för inte alls längesen och jag känner att de trycker typ var tionde sekund eller något i huvudet, trro de är över tinningen, och jag har börjat få synsvårigheter… jag är jätterädd. googlar runt och vill inte tro att jag har det men jag är livrädd… 😥

   • Hej Sara! Jag kan lugna dig med att huvudvärk brukar oftast inte vara ett första symtom på hjärntumör. Du kan ha fått spänningshuvudvärk som är väldigt vanligt eller migrän. Om huvudvärken fortsätterr ska du absolut gå till läkare för att kolla upp det! Hoppas det känns bättre snart!

 10. Jo,kan vara brytningsfel ser jag när jag Goolgar.Ska kolla synen tror jag.Har märkt att den försämrats.

 11. hej
  Det hon beskriver är migrän. Trycket, över ögonen pannan och näsroten, att trycket håller sig till en sida i taget och bortfall av syn eller synrubbningar är symptom på det.
  Ofta uppkommer det av spänningshuvudvärk, som i sin tur uppkommer av ex. stress.

 12. Tack, har precis likadana ”symptom” kanske borde kolla upp det, ”kul” att det finns fler än jag som har det såhär

 13. Hej! Igår kväll kände jag av det här för första gången, tog en ibumetin men det tog väldigt lång tid för det att försvinna. När jag sedan vaknade imorse kände jag ingenting. Men för en stund sedan så satt jag mig ner vid tvn och det var då jag fick ont igen. Jag har ett litet synfel på mitt högra öga och har haft fel på det vänstra också. Men det har jag laseropererat för ett halvår sedan så nu ser jag bra med det. Har dessutom varit förkyld i två veckor med bl.a. huvudvärk som ett av flera symptom. Det känns ju väldigt obehagligt. Måste nog ta kontakt med läkare så det inte är en tumör man går omkring med..

 14. Hej! Jag är 16 år och har haft huvudvärk varje dag i ett par år nu, vet ej hur många.
  Har inte tänkt att det kan vara allvarligt men ha börjat bli mycket orolig på sistonde.

  Har du kollat upp din värk ordentligt än? Vad sa dem i så fall?
  Väldigt tacksam för svar!

 15. Sandra: Har inte kollat upp min huvudvärk ordentligt, vet bara att jag har migrän. Men jag har såklart funderat på att kolla upp det lite mer. Jag tycker absolut att du ska gå iväg och kolla varför du har huvudvärk så att den inte blir ännu mer kronisk. Jag tror att min dagliga och ständiga huvudvärk utlöste fibromyalgin.

 16. Tack Bitte, nu mår jag otroligt bra… :s

  jag kommer döööööööööööö

  • dö då

 17. Hejsan!

  Jag känner så vil igen mig i det du beskriver… Jag har haft sån huvudvärk från och till, kan ta upp emot några dagar innan det försvinner… Nu har jag fått det igen, kom bara sådär hux flux i söndags kväll,och har haft det sen dess,värst är på morgonen när man vaknar, är så väldigt ljuskänslig också, så trodde först att det kunde utveckla huvudvärken…
  Jag vet inte alls vad det kan vara för ngt, det är ju rätt läskigt att gå runt och ha ont utan att veta vad det kan bero på..

  Jag har också det där trycket över hela huvudet, och sen över tinningarna, och bakom ögonen.. Och när man rör på huvudet typ.
  Om du vill ha ngn att prata med eller vill ge råd, så får du gärna maila mig på min adress:) Skulle vara tacksam för råd.
  /Sandra

 18. hej!
  hamnade hær av en ren slump…
  undrar om alla ni som har så ont gått till någon annan æn lækare? tex sjukgymnast, osteopat, naprapat?
  ær ju faktiskt så att mycket av kroppsliga/psykosomatiska smærtor ær dessa yrkeskategorier mycket bættre på att utreda æn vad lækarna ær…
  ær sjælv sjukgymnast så vet vad jag pratar om!
  precis haft en ung tjej som haft huvudværk i 20 år som efter 4 behandlingar har blivit enormt mycket bættre…

  har tidigare samarbetat med psykologer och en psykolog kan också vara fantastiskt bra hjælp, helst med KBT kompetens. har man långvariga smærtor kan man behøva hjælp att ta tillbaka ”kommandot” øver sitt liv. en mental coach kan vem som helst behøva.
  anyway, kænde bara att jag ville dela med mig… 🙂
  hej hopp

 19. Har oxå ofta ont ovanför högra ögat!
  Har den senaste tiden oxå kännt som ett ”tryck i/ovanför ögat på mornarna… går över ibland ibland inte..
  Har vart hos många olika läkare vid olika tillfällen. Vissa bätte än andra! om ni inte är nöjda med svaret från läkaren, Begär en annan läkare! jag har fått många olika svar!
  Har även åkt in på akuten en gång när det inte ville ge med sig å det sprängde!! i ögat!! Hade då haft huvudvärk konstant i två veckor..
  Där fick jag äntligen röntgen som jag tjatat om hos läkarna..
  Det visade inget, Fick svaret att det var migrän…
  Hmm..
  Har nu börjat gå till en massör som ”knäcker” ut en massa stela muskler… kan ju hoppas det hjälper.. men har huvudvärk nu igen…
  Mycket jobbigt när inga mediciner hjälper…
  Men man undrar ju vad det är som känns som ett ”tryck”! Det gör liksom inte ont.. det liksom känns mycket obehagligt.. känns som att det kommar att börja göra ont snart…

 20. Hej

  Intressant att se att andra har liknande problem. Jag är 44år och mina problem startade efter en jobbresa i Turkiet vid påsk. Fick huvudvärk på höger sida varje dag. Kunde inte hosta,nysa,bajsa eller torka håret utan att få huvudvärk, Fick högt blodtryck 165/106, ibland kändes det som huvudet kokade, mätte upp 197/108.Jag är nu idiotförklarad av läkarna då jag fick åka in för 6 veckor sedan på akuten som höll på sluta med ett recept på nässpray, Värken hafe flyttat sig till nacken, jag tvingade dem att gå vidare efter att skiktröntgen samt blodprov var negativa, det slutade med ett ryggmärgsprov. Då fick jag Doxyferm(antibiotika) i 14 dagar, på tredje dagen släppte dimman och värken till 90% de resterande 10% klarar dom inte av att fixa.
  Jag misstänker någon typ av infektion i huvudet vilket jag hela tiden påpekat. Men nix 14 dagar antibiotika i sverige sedan är det stopp och man är färdigbehandlad, fixade 150 tabletter vibramycin från Thailand och har nu ätit det i 3 veckor, nu hjälper dom inte längre utan symptomem är på väg tillbaka, dålig syn, dålig hörsel, trötthet, skakningar i kroppen samt högt blodtryck, jag får ingen mer hjälp av sjukvården och vet nte vad jag ska göra. Hoppas du hittar orsaken till dina problem.

  • Hej!

   Dina sympton stämmer x-akt med mina. Läkarna påstår(ar en teori) om Borrelia men efter 30 dgrs Doxyferm ingen bättring.

   Ser att det gått några år sedan ditt inlägg hur gick det för dig? Hittade man någon förklaring?

   Tacksam för ditt svar

 21. Hej!Jag blir nästan glad för detta känner jag igen så med tryck.har inte kunnat beskriva det så att läkaren eller min man förstår.Det är hemskt för jag blir ganska rädd ibland för det känns som ögona med blir helt fel.Dessa konstiga som händer för det är så svårt att försöka beskriva.Sen har jag konstiga tryck i örona och ibland känns det i käken och en massa annat!MVH Anette

 22. Prova att gå till någon annan än läkare… typ naturläkare…el liknande…
  Jag ska göra en ”hälsoscanning” som ska visa både organ o kotor m.m…. får se vad det visar..
  ”EIS hälsoscanning”

 23. Det känns skönt att hitta fler som känner som jag, i skrivande stund har jag ett tryck i och runt ögonen, jag har gått på tre olika synundersökningar, och alla säger att jag har perfekt syn..
  Jag börjar oroa mig för tumörer och allt möjligt obehagligt, jag är 20 år och har haft det här trycket nästan dagligen sedan jag var 16.
  Jag har gått till olika läkare och också huvudvärkskliniken i sthlm, men inget har hjälpt.
  Ibland glider det över i en slags overklighetskänsla, det är svårt att förklara men det känns nästan som man befinner sig i en dröm, synen blir lite luddig och man har svårt att hänga med när man rör huvudet.
  Trycket är centrerat till ögonen, tinningarna och ögonbrynen. Ibland känns det nästan som att ögonen ska explodera.
  Hoppas att någon har fått hjälp och kan tipsa!
  Hedda

  • Har precis som dig!
   Är 21 år bara. Blir galen kan aldrig slappna av känns det som……….

  • Hej jag känner igen dina sympton x akt med mina,,,,hur gick det för dig? hittade man någon förklaring Mvh

   • Har exakt samma:( för jävligt, kan ej göra nå som läsa o köra bil. ovanför öga känns de tungt o känns somm man har en tyngd som trycker, nån förklara att de kan va nervsmärta?

  • kan vara detta
   http://sv.wikipedia.org/wiki/Hortons_huvudv%C3%A4rk

 24. Hej! skönt att se att det är fler som har detta problem. Har ett tryck över kinden och upp till ögat. Det är mycket irriterande och ju mer jag tänker på det desto mer trycker det.
  Skönt att höra om det där med syrebrist p.g.a spända muskler i nacken för det har jag. Borde gå och få massage kanske..

 25. Hej
  jag har haft tryckkänsla bakom ögonen sedan dagen jag fick struma (hachimoto) samtidigt som jag behövde glasögon som sedan visade sig vara skelning involverat också. Har egentligen fortfarande åtta år efter inte fått något riktigt svar på det hela förutom att Levaxin och glasögon hjälpte temporärt. Fortfarande undrar jag vad det kan vara då det kommer tillbaks med jämna mellanrum, läste någonstans om Arteritis temporalis, ska kolla upp det också.

 26. Hej, har även jag detta tryck i pannan. Jag har dock märkt att det beror på undermedveten stress. Inte att jag är stressad och gör saker hastigt, utan att jag gör för lite ibland. Sedan det där med naken kan stämma riktigt bra. Har själv spänd nacke, borde nog hjälpa att ta sig en titt hos en massör.
  Det som gör det värsta av det här är att jag ibland inte kan sova, vilket leder till att jag blir sjuk och sedan blir jag paranoid eftersom jag inte får feber och tror att det är något annat och stressar i den turen upp mig själv.

  Jag brukar tänka glada tankar istället, kanske ta ett glas vin, snacka skit med en polare osv. Just nu sitter jag och har liknande, har även hjärtklappningar pga all stressen, om jag då inte har en infektion i kroppen.

  Det är svårt, men summan är väl att man måste ta hand om sitt psyke och sin kropp. Tror i slutändan är att vi kanske rör oss för lite, ler för lite, pratar för lite, älskar för lite. Tror inte vi ska vara still och inte heller ensamma.

  Hoppas nu att det börjar släppa snart 🙂

 27. Hejsan svejsan!
  Jag snokade runt lite på nätet ikväll och hittade din blogg……Den är jättebra tycker jag. Välskriven och med inlevelse.

  Jag tänkte bara på en grej ang den där konstiga tryckande känslan du har i huvudet….Jag tycker det låter som om det KAN vara en typ av migrän som kallas ”hortons huvudvärk”
  Jag har den nämligen och känner igen synptomen rejält.
  Jag tycker du ska begära en ct-skalle (datortomografi) eller en MR (magnetröntgen) för att utesluta annat.
  Mot hortons huvudvärk brukan ibland rent syrgas ihop med någon smärtstillande medicin hjälpa,
  Jag önskar dej lycka till….jag VET vad hemskt ont det kan göra, Jag har det i snitt varje dag sedan ajg var 16 år och nu är jag 40..bläää
  Kram på dej
  Madde Ström i Luleå

 28. Hejsan!

  Sökte på mina problem på Google, och kom in på din sida.
  Jag har liknande problem, kan få hemsk huvudvärk ibland så man nästan mår illa. Kommer och går var eller varannan dag, kan vakna med det ibland och sen sitter det i resten av dagen. Vet inte vad det kan bero på, men det är ihållande pulserande värk ovanför ena ögat oftast och känns som ett tryck över hela huvudet. Och man blir yr i huvudet och mår lite lätt illa.. Oftast hjälper inget annat än att lägga sig ner och vila, mycket jobbigt detta. Vet inte säkert, men kan säkert vara spänningshuvudvärk det som du har eller migrän. Jag har haft migrän i några år nu till och från, det är oftast ärftligt.
  Dina problem verkar tyda på detsamma.. Hoppas att du får veta vad det är om du inte har fått veta det än. Vet hur det är att ha ont.
  Kram på dig/ Sandra

 29. Hej!
  Har haft problem med ett tryck i pannan, som sedan övergått till tryck bakom högra ögat, för att sedan gå tillbaka till pannan igen, mitt öga är oxå rött och irriterat.. Har varit övertygad om att jag har en hjärntumör, har varit hos läkare 2 gånger mest för ögat. Nu sista tiden har jag fått en sån fruktansvärd ångest, tror det kan komma av att jag inbillar mig att jag är dödssjuk.. Nu går jag omkring i någon slags dimma hela dagarna, känner mig helt overklig. Ringde vårdcentralen idag igen och förklarade min ångest och mina symtom i skallen och ögat. Fick en läkartid på fredag. De tror att det kan vara stress/ångest/utbrändhet.. Men jag kan inte tro något annat än att jag är dödssjuk.. Kan ångest ge såna fysiska symtom verkligen?? Känner mig som en hypokondriker 🙂

 30. tjo känner igen en del av dina symtomer trycket m,m jag brukar även bli extremt varm ibland känns som kropps tempen stiger med 15+(lär den ju inte gör då man torde nog vara dö) har sprungit från läkare till läkare dom skicka mig till tandläkaren o sjuk gympa m.m. Dom har ju en förkärlek att pumpa en full med div medeciner bla morfin som skulle sänka en häst (dom trodde de va späningshuvudvärk ändå l0l) o inget funkade till slut så skrev min tjej ett brev till en nerulogen där ja beskrev symptomer(ögat vattnas/seg i huvet m.m ) då tog de inte mer än 2-3 dagar innan dom ringde upp och ville träffa mig och det verkar som jag har någe som heter hortons har kollat runt rätt mycke på nätet om de nu verkar verkar som alla har olika ider på vad som orskar det och symtomer/längden på värken m.m till slut fick jag någe sprutor som man ska ha med sig och dom funkat riktigt bra iallafall för mig svin dyra men är lätt värt det(va på väg o blåsa skallen av mig ett tag) så ta saken i egna händer vänta inte på att nån remiss ta kontakten själv jag kan rekomendera jan-erik hardbo(lund) han ä någe expert på skumma huvudvärks sjukdomar ett brev skadar ju inte om inte annat så kan han ju utesluta några sjukdomar

 31. Hej!

  Jag har också problem med tryck i huvudet. Är nästan uteslutande på vänster sida, börjar i bakhuvudet och trycket mot pannan, näsan, ibland käken, ögonen osv. Ger även snurrighet och skitskumma känslor som knappt går att beskriva med ord. Har gjort röntgen av skallen som inte visade någonting…haft problemen i minst 6 år nu (är 23 år gammal). Ska träffa en riktig ögonläkare samt en specialläkare framöver, hoppas verkligen att det leder nån vart.

  • Hej cribbezz!

   Känner likadant. Det kan ibland rycka i ögat oxå.
   Vem ska du gå till? Läkare el tandläkare

   • Hej Anna,

    har du skadat nacken högt upp/huvudet någon gång?

 32. Hej!
  Jag har också ett tryck i huvudet på vänster sida.
  Har varit mycket stressad och gått igenom en depression.
  Jag har mycket problem med nacken.
  Det trycker bakom ögat och näsan och vid bihålan, jag känner mig konstigt lullig i bakhuvudet.
  Det kan komma flera gånger om dagen, men varar inte så länge.
  Jag har haft detta i ca 1 1/2 månad.
  Jag är livrädd att det ska vara hjärntumör, men jag har nog en släng av hypokondri.
  Det gör inte ont när det trycker, men det är väldigt obehagligt.

 33. Till Janis
  Det låter def. som Hortons Huvudvärk. Topg läkarna upp det?

 34. Jag har varit hos läkare nu så att det räcker, de vill inte ge sig med att det bara är stress, det börjar kännas bättre nu. Men får, jag vet knappt längre om det bara är inbillning, får fortfarande tillbaka värken i huvudet med jämna mellanrum det är som hugg i skallen som övergår till en tunghet i huvudet, ibland oxå i örat.. Jag har börjat ignorera värken eftersom de säger att det är psykiskt. Man vågar ju knappt höra av sig till vårdcentralen längre.. Ska dock till ögonläkare snart eftersom de inte kan förklara att jag blir illröd i ena ögat. Men det var definitivt inte snack om hortons när jag var där.

  • Hej, känner igen många av dina sympom, speciellt tungheten och värken i huvudet. Det värsta för mig är ändå värk och tryck i båda öronen men speciellt ena ( vänster ) och så blir jag precis som dig helt röd i ögat ( vänster ). har varit och kollat b la röntgen i huvvudet men de hittar ingenting.
   Blodtryck och allt sånt var bara bra med. Fick till svar att det förmodligen rör sig om migrän ( stress) eller möjligtvis virus, men jag har inte fått nånting för värken.
   Känns som man inte blir tagen på allvar .

 35. hej

  jag förstår precis.
  jag har också ett tryck i huvet.
  det enda svar man får är att det är migrän.
  för 1år sen drabbades jag av en andra blodpropp i benet.
  kanske någon som kan hjälpa mig samtidigt med ev smärtstillande som läkarna inte kan få fram.
  har idag citodon på max dvs inga fler alvedon får ju inte heller ta ipren eller liknande.
  snälla kan någon hjälpa mig

 36. hej , jag undrar jag har haft ont i mitt huvud i 2 veckors tid det lixom trycker i huvudet mest i panan och runt ögonen , jag har provat att ta både ipren o panodil ingenting hjälper försökt att sova , men det hjälper inte heller , tror du det kan vara en infektion i huvudet ?

 37. till angelica.
  tror inte det är en infektion i huvudet, har aldrig hört talas om det. kan vara migrän eller hortons huvudvärk.
  jag har också tryck runt ögon och i pannan mellan ögonen som många andra här beskriver. inte så ofta det gör ont mest är det enormt obehagligt. inga tabletter hjälper här heller. detta orsakar också att man känner sig väldigt trött och seg i huvudet för det mesta.
  känns som någon typ av strålning men det är kanske stress och/eller hortons. värst är att det är konstant, nästan aldrig helt borta.

 38. Lider också av liknande problem som skrivs här.
  Alltså tryck i huvudet, och en otäck känsla i huvudet
  som är vidrig.
  Jag själv är röntgad med MR-röntgen mm, men inga
  konstigheter har hittats. Innan helvetet bröt ut
  hade jag ramlat på en isfläck och efter 14 dagar fick
  jag besvär i både nacke och huvud.Det är nu tre år sedan. Har sökt överallt.
  Sedan ett år tillbaka går jag och får feldenkrais-
  behandling.

  Läste för ett tag sedan om atlasprofilax eller atlantotec. Har någon erfarenhet av detta?
  Det är en behandling på maskinell väg som ska få
  atlaskotan om den ligger fel att hamna rätt.

 39. Hej!!

  Jag känner igen mig i mkt, som ni skriver här. Ett väldigt obehagligt (över)tryck i huvudet och i öronen, ont runt eller bakom ögonen, känner mig väldigt seg och trött i både huvudet och kroppen, och som en skrev här att ibland känns det som om kroppstemperaturen stiger väldigt, fast den inte gör det. nedstämd, humöret pendlar. Så har det varit i ca: ett halvår ibland bättre ibland sämre, men aldrig helt bra. Extremt morgontrött tar minst 2 timmar från att jag gått upp tills att jag känner att jag orkar göra något överhuvudtaget sitter framför tv:n eller vid köksbordet och orkar knappt prata med nån.

 40. För mig började detta vid årsskiftet då jag åkte på en ganska grov förkylning. Fick då en temporär domning i mitt lillfinger var på vårdcentralen och dom sa att det skulle gå bort inom 3 månader. Lillfingret blev bättre men hade samtidigt ganska stor ångest pga stress och orolighetskänsla. Fick sen ganska tung huvudvärk som satt i nästan en hel vecka tyckte även att det kunde vara svårt att läsa och fokusera min blick ibland. Gick till vårdcentralen igen och dom sa att det säkert berodde på stress. Har vart hos optikern för att kolla så synen är ok, var lite översynt +0,75 på båda ögonen var även lite latent skelögd. Men nu tycker jag att jag blivit bättre har inte så ofta huvudvärk men har ett ständigt tryck i högra tinningen kan ibland krypa lite mot örat och ibland mot ögat/näsroten det gör inte ont men känns olustigt.
  Det värsta är att jag blir så orolig för att vara allvarligt sjuk.

 41. Hejsan!
  Precis som många innan mig så känner jag igen flera symtom.
  Jag hade en vanlig förkylning för ca tre veckor sedan. Efter den började jag att få ett tryck i huvudet, mer som en trång hjälm som trycks ned över skallen. Samtidigt trycker det bakom pannan, över näsan, i övre käken och gör ont i ögonhålorna. Jag känner ingen skillnad på höger eller vänster sida utan trycket är jämnt fördelat över hela huvudet. Gick till lägare och fick antibiotika mot en eventuell bihåleinflammation. Nu har jag ätit dessa tabletter i över en vecka men det har inte hjälpt.
  Även jag har blivit orolig över något allvarligare fel än ”bara” spänningshuvudvärk. Denna oro kan ju självfallet göra så att jag inte blir bättre då jag förmodligen går och spänner mig, skjuter upp axlarna osv. Har även svårt att fästa blicken på samma ställe någon längre period. Vill helst blunda. Är mycket trött.
  Ska dock säga att detta inte gör speciellt ont men trycket är jobbigt nog. Kan det trots allt vara Hortons sjukdom, även om man inte har ont?
  Detta med att musklerna inte får tillräckligt med syre lät ju intressant. Det kan alltså också orsaka tryck i huvudet?
  Tack för en bra blogg!!

 42. Hej jag bara undrar om någon fick reda på vad det där trycket i huvudet var för något? Min kille har haft det nu i 2 veckor o det ger sig inte. han kände igen sig i allt som skrevs säger han.
  Han har gjort massa tester på sjukhus även hjärnröntgen och det va ju inget.

  så fick någon av er veta vad det nu var för ngt?

 43. Jag har nu fått hjälp av sjukgymnast som har ”knäckt” nacke och rygg, hqr fått akupunktur samt att jag fått göra vissa övningar hemma med nacken. Jag tycker redan nu att spänningshuvudvärken har börjat ge sig. Den är i alla fall inte konstant längre.
  Är jätteglad att detta börjar ge med sig till slut.
  Mvh, Linn

 44. Vilken sorglig läsning, alla som mår dåligt men nästan ingen som har fått nån bot! Men det kan finnas flera orsaker till dessa tillstånd, förutom psykiska då det ju blir en ond cirkel då man naturligtvis mår sämmre psykiskt av dessa symtom.

  Utan en diagnos så kan jag definitivt rekomendera löpning/joggning i ett tempo som känns behagligt, det förbättrar alla dessa symtom!

  Men för en diagnos så kan jag rekomendera Magnet Kamera röntgen(MR) då trycket i huvudet kan vara Hydrocephalus(Vattenskalle) dvs att man har för högt tryck på hjärnan som omges av en vätska(Likvor)som det bildas ca 0.5 liter av varje dygn! Likvor rinner sedan ner genom ryggraden och ut i blodomloppet, det kan var stopp i det systemet, då bildas ett övertryck i vissa fall, och dessa symtom kan uppstå!

  Har även läst om nått som heter Atlaskotan som är den översta kotan i nacken, om den ligger fel kan man enligt teorin få liknande symtom, det kan kanske även hämma cirkulationen av Likvor då den löper i ryggmärgen!

  Om symtomen beror på regelrätt migrän så gäller ju god kosthållning då vissa födoämnen kan framkalla dessa anfall, choklad, rödvin, citrusfrukter, soja,
  mögelostar, nitrit som finns i charkuterier rökarom och andra tillsatser med E nummer i våra livsmedel. Har en känsla av att kött kan var dåligt också, tror mer på fisk och ägg tex, även för stora lass med kolhydrater, och naturligtvis socker! Ät rikligt med grönsaker och frukt! Bristfällig dålig sömn och stress bör även elemineras! Inga mobiltelefoner mot örat använd handsfree!

  Mycket ljus och kärlek!

 45. Hej igen glömde det viktigaste, absolut inget nikotin!

 46. Hej!
  Jag har också haft värk till vänster i huvudet en bit ovanför vänster öra. Det känns som en kraftig värk som kommer och går med jämna mellanrum, som om någon satte in en kniv i huvudet och vred om den. Smärtan är hemsk och håller i sig ett par sekunder, sedan försvinner den och kommer tillbaka. Detta har nu hållit på i ca tre dagar. Hade detta tidigare, men sedan kom ett par veckors paus. Nu är det tillbaka igen. Har sökt för detta på akutmottagningen och de gjorde en datortomografi av huvudet men hittade inget särskilt alls. Fick recept på Citodon, som hjälpte lite. Smärtan som kommer känns ”äcklig”, det är en hemsk smärta, inte alls ”normal” så att säga.
  Detta har nu hållit på i ett par års tid. Känner också ett tryck/värk i vänster öga, ibland konstig känsla bak i huvudet, långt ned. Ibland, ganska sällan känns den hemska smärtan också till höger i huvudet, men mest, nästan alltid vänster sida.
  Har funderat på om jag ska söka läkare igen, men sist hittade de ju inget alls, på datortomografin.
  VAD kan detta vara???? Någon form av migrän, eller????

  • Hej, Allt du beskriver låter som symptom av Hortons huvudvärk. De kan inte se den eller någon sorts huvudvärk på datortomografin. Hortons är en typ av migrän har jag läst någonstans, den kallas också klusterhuvudvärk.

 47. Jag känner igen mig exakt i din beskrivning. Jag Väntar nu på röntgen. Skitnervös. Detta är verkligen jobbigt att leva med, men mest av allt oron över att det ska vara något allvarligt.Har haft trycket i huvudet 2 månader. Kram på er alla!

 48. Hej!
  Jag har samma symptom, ett tryck i huvudet, en känsla av att jag ”känner” hjärnan. Skulle inte säga att det gör ont, är mest obehagligt.
  Jag har en MS-diagnos och hade samma känsla vid mitt första och andra skov. Då var det en inflammation i synnerven, vilket utöver trycket gjorde att jag hade kraftigt yrsel och dubbelseende. Detta kom succesivt och det började bara som ett litet tryck ovanför ögonen. Kan vara värt att nämna för läkare. För att få en diagnos fick jag genomgå MR, datortomografi och LP, det är värt det för att få bromsmedicin.

 49. Googlade fram detta, och jag har precis samma sak. när jag ligger ner så efter ett tag så blir hela huvudet tungt, får ett enormt tryck i huvudet och jag får även huvudvärk. fett jobbigt. har också fått för mig att jag har fått en hjärnblödning eller något.

 50. Skrev några rader i våras och frågade om någon hade någon erfarenhet
  av atlasfrofilax. Har nu själv varit och fått en sådan behandling
  i Västerås. Först får man en behandling (kostar 2.200 kr), sedan en
  uppföljning efter ca en månad (denna gång gratis).

  Jag kan bara säga så här: Det var som att vända en hand, jag mår mycket bättre, men är ej helt bra. Har haft ett rent ”helvete” i över
  tre år. Det hela går ut på att lägga atlaskotan rätt, sedan sköter kroppen läkningen själv.

 51. Hej jag skrev ett inlägg här i våras. Mår mycket bättre nu efter en lång tid av ångest/oro med fysiska symtom (tryck i huvudet mm). Jag tror att min tillstånd utlöstes av stress som yttrade sig fysiskt i min kropp som gjorde att jag hamnade i en negativ spiral. Jag har vart hos doktorn säkert 5 ggr sen detta började och gjort en lp (borelia test) ville göra en mr men kom aldrig dit.
  Läkarna sa alla samma sak STRESS !! Men på nått sätt litar man inte på det man tänker att stress inte kan göra en så sjuk. Jag kan ju inte säkert säga att jag inte har något fel i min kropp men jag mår i alla fall mycket bättre. Jag har gått hos en sjukgymnast (utan vidare resultat) och även hos en psykolog. Jag hade sjuk ångest nu över sommaren för att gå tillbaka till skolan så jag bestämde mig för att hoppa över skolan detta året ta en månad ledigt och sen gå tillbaks till mitt gamla jobb som jag trivs bra på. Vill absolut inte säga att det alla här har är ångest och stress men ni som kanske känner er som mig i min tidigare kommentar kanske kan finna tröst i att det kan bli bättre. All kärlek till er!

 52. Har ungefär samma problem som övriga har beskrivit tryck över pannan och trötthet,
  var för några årsen till en naprapat som nöp mej på sidan om halsen
  han sa att vi har kanaler som kan täpps igen spesielt vid förkylning.
  Jag kunde känna hur trycket försvan.
  skulle vara intresant om någon fler har varit med om detta.

 53. Jag har också haft tryck i huvudet, i några månader, även huvudvärk ibland, har känt det i bakre huvudet och i pannan, samt i käke.
  När jag sov sämre (obekväm), då var trycket värre.
  Soffan var värst, sängen med spiraller (utan madrass) är bäst.
  Har haft två korta förkylningar, blivit biten 2 ggr av en fästing, för mycket stress och oro, för lite motion, margarin och korv vilket innebär mättade fettsyror – högt kolesterol, haft tidigare näsbihåle-inflammation (smärta i pannan och ovanför ögonen) men tog inga mediciner, haft migrän som minskat med åren, fått stroke nyligen (sept 2009), då min vänstra arm och vänster ben domnade.
  Jag kände dock inget den dagen då jag fick blodpropp i hjärnan, även kallad för hjärninfarkt.
  Haft även en overklighetskänsla, att vara i en dröm, dock bara lite. (en lite diffus känsla).
  Jag mår dock okay, är 40 år.
  Jag ska nog börja äta olivolja.
  ——-
  Någon tidigare skrev: ”kanske någon som kan hjälpa mig samtidigt med ev smärtstillande som läkarna inte kan få fram.”
  Jag tror att om medicinen inte räcker, så får man kanske använda akupunktur, och ha nålar i kroppen, som blockerar smärtsignaler till hjärnan, det bör fungera.
  Man får nog forska i det själv eller kontakta forskare inom ämnet, eller använda sig av alternativa behandlingar.
  ——-
  Tack för en bra blogg.

 54. Hej!
  Har precis samma symptom med tryck i huvudet, öronsusningar o s v. Trodde jag behövde nya glasögon för ca ett år sedan eftersom det började med huvudvärk från och till, samt att jag hade svårt att fokusera. Gick till optikern som skickade mig vidare till ögonläkare p g a att då hade mitt ena öga sjunkit in (eller rättare sagt vävnaden runt ögat hade ”försvunnit”.
  Röntgades och de fann att jag hade en förtätning i ena bihålan, den var helt igensatt. Fick en dunderkur tabletter som inte hjälpte, spolade bihålan men det gick inte så bra. Kom tillbaka på återbesök och röntgades igen men allt var likadant, bihålan fortfarande helt förtätad. Har nu fått ytterligare en tablettkur men läkaren sa att det troligtvis inte kommer att hjälpa. Det som återstår är operation, d v s att man öppnar upp och rensar ur bihålan så jag skall få en tid inom kort för att göra detta. Man behöver alltså inte ha feber och vara sjuk/förkyld för att en bihåla skall vara helt igentäppt.

  • Hej Gizmo undrar vilken bihåla det var du hade problem med, för jag har känt samma sak. Susning i örat, samt att jag har problem med bihålorna. Skulle vara jätte snällt om du svarade, tack Gizmo
   Hälsningar Anna

  • Vad glad jag blir av det du skrivit. Känns som det är precis så det är för mig. sus i öronen. Sjuk senan flera månader. Mår bättre med penicillin men så fort jag slutar blir jag dålig igen. Ska se om jag kan få läkaren att kolla det . Tack!

 55. Skönt att höra att fler har samma symptom! Blir mindre orolig nu..
  Man måste fokusera på att ha kul med allt man gör, se dagen som en utmaning och ta allt med en nypa salt. Sluta stressa, motionera lite mera och det går över.. Det orsakas av stress, spänning, orosmoment m.m. Det går i en ond cirkel, man måste bryta den! Lycka till =)

 56. Jag har också besvärats med lite tryck i huvudet på sistone, lite yr ibland och stel i käken. Jag blir alltid lite orolig när man känner sig annorlunda jämfört med förut! Jag tycker att du ska gå till en läkare om problemet består! Nu är det ju ca 2 år sen du skrev detta så jag hoppas att det blivit bättre nu! 🙂
  Kram från Linda

 57. Jag hade så som du beskriver inte lika illa längre men fortfarande besvärande huvudvärk…
  Mitt problem berodde dels på högt blotryck jag hade 140/130 och var på gränsen till att få stroke enligt läkaren…Nu äter jag medicin men har fortfarande emellanåt en besvärande huvudvärk så jag har nu fått tid till en ct skalle….vad det nu är…dom kollar huvudet ialf.

  Kram

 58. Hej!

  Har också liknande symptom, har haft det för ca 3 år sen också, då hade jag problem i 4-5 månader, stel och trött i nacken, en sorts tryckande känsla i huvudet, som om nån blåser upp en ballong i pannan, inte speciellt ont men obehagligt, men som sagt nu är det tillbaka känns det som. Får oftast en tryckande känsla precis när jag ska somna. Dessutom får jag ungefär som ”sockerdricka” som sprider sig upp i huvudet och liksom ”sockerdrickar” sig i skallen, grymt obehagligt, men läkarna hittade ingenting sist. vet inte riktgit vad man ska göra.

  • Det här är precis jag!
   Jag har haft tryckvärk i huvudet i 2 år nu typ. Men nu på senaste tiden har jag fått ballong-blås känslan på ett ställe i huvudet…Funderar ändå på att söka läkare… men vafan, vill ju inte gå igenom alla de obehagliga tsterna på sjukhuset..

 59. Har också huvudvärk med domningar/stickningar i ansikte och fingrar. Går nu hos sjukgymnast och har fått övningar som ska hjälpa vid klämda nerver i nacken. Tror snarare på att jag har GAD (Generellt ångest syndrom) har huvudvärk nästan varje dag och ser suddigt ibland. Kollade synen och den var inget fel på.. Nu fattas det bara magnetröntgen annars har jag nog gjort de flesta testerna hos läkaren. Jag förstår att man blir orolig… Sedan vill jag bara tillägga en sak.. Hypokondri är när man intalar sig att man har ont eller är sjuk… Att ha ont/vara sjuk och vara känslig är en annan sak.. oro och nojiga tankar är helt normalt om man inte fått fastställd diagnos INTE hypokondri.

 60. Har haft tryck i huvudet i mer än tre år med symptom som yrsel, overklighetskänsla, illamående, pulsljud i huvudet m.m. Tidvis har jag tryck och värk i bröst, axlar och nacke. Gick igenom ALLA tänkbara medicinska tester och var sjukskriven under tiden detta utreddes. Testerna visade i stort sett normala värden på allt. Den ”diagnos” jag till slut fick var att problemen var psykiska, s k ”fantomsmärta” eller spänningsvärk orsakat av stress. Eftersom jag haft vissa panikångest liknande symptom föreslogs även det och depression som tänkbara orsaker. Gick hos psykolog och tog antidepressiva i ett halvår. Ändrade min kosthållning och försökte motionera mer och äta regelbundet. När inget blev bättre trots allt detta tröttnade jag till slut och bestämde mig för att ignorera symptomen och fortsätta leva ett normalt liv. Skillnaden från tidigare är att jag accepterat det och avskrivit det hela som hjärnspöken. Jag VET att jag inte kommer svimma eller få hjärtklappning. Jag VET att det kommer gå över eller bli lindrigare om jag slappnar av och inte fokuserar på det. Tragiskt nog har jag vant mig med att leva med detta ”tillstånd” av konstant tryck i huvudet till den punkt att det numera är ”normalt” för mig. Problemet är väl att hela situationen långsamt börjar tära på en både mentalt och fysiskt. Man börja smått undra om det är meningen att man ska må så här resten av livet. Om medicinska tester inte visar nåt och om problemet inte kan åtgärdas genom att ändra livstil och vanor, vad finns kvar att pröva? Akupunktur? Massage? Yoga? Man börjar grepp efter minsta halmstrå..

  • Hej!
   Dina problem kan direkt appliceras på mig, känner igen mig i nästan alla symptom som du beskriver. Det började redan i gymnasiet och har pågått sedan dess i olika omgångar.Det handlar om snart 30 år. Till en början höll jag allt inom mig och lärde mig att leva med det. Tryck över huvudet, olustkänslor, ångestattacker av olika grader. Naturligtvis trodde jag på det allra värsta såsom någon dödlig sjukdom. Det gick till slut så långt att jag bara måste kolla upp vad alla dessa hjärnspöken handlade om. Sjukskriven i sex månader med antidepressiva medel samt en scanning av hjärnan gjorde saken bättre då det visade sig att det inte var något. Men att ha sådant tryck över huvudet fick mig att tro på det allra värsta. Symptomen har återigen börjat och det är inte alls roligt att gå genom dagarna med konstant tryck i skallen. Har alltid idrottat och olika aktiviteter hjälper mig enormt för stunden. Långa löpturer gör att den dagen känns räddad men efter någon dag så sätter det igång igen. Har återigen kollat upp mina värden på vårdcentralen och det visar ingenting. Undrar också om det ska vara så här hela livet, inget kul i så fall. Mentalt tär det något fantastiskt mycket även om man försöker hålla modet uppe. Tufft liv helt enkelt…

 61. Hej, känner så väl igen mig, har sedan ca 2,5 år tillbaka haft ett tryck i huvudet, depression, ångest och overklighetskänslor, senaste 2 månaderna har det blivit värre med ögonen, ont i nacken jämnt och är otroligt spänd i käken och nacken, börjar bli nästan outhärdligt dä det snurrar i huvudet på mig så jag inte kan sova, varit hos läkare otaliga gånger senaste åren som alla säger att det beror på stress, va hos en neurolog för ca 2 månader sen som även hon sa samma sak och tyckte inte ens att vi skulle göra en röntgen men nu skall jag till läkaren nästa vecka och se till att få en röntgen och förhoppningsvis lite lugnande besked, klarar inte denna sjukliga ångesten länge till.

 62. Hej igen. Tänkte säga att jag har äntligen blivit av med mina krämpor.
  Tänkte rada upp mina symtom.

  Huvudvärk,konstant tryck i höger tinning, hugg uppe i huvudet, dimsyn, svårt att fokusera blicken, skakningar i händer, yr, ostadighetskänsla, olika storlek på pupiller, känsla av att ögonen rycker, ont i nacken, domningar i ansiktet, nervryckningar i armar och ansiktet, illamående, tryck över bröstet, svettningar , ångest.

  Med allt detta tyckte nog jag trycket och huggvärken i huvudet var värst för dom var konstanta. Dom flesta andra symtomen försvann eller blev bättre av att vila. Jag har vart väldigt orolig, rädd och ledsen. Jag mådde alltid bättre på morgonen och sämst mitt på dagen eller när jag var i skolan eller bland folk. Vill säga igen att jag inte kan veta att ni alla lider av ångestsymtom. Ett stort problemet är att det är ganska svårt att sympati från folk, men jag kan ärligt säga att detta är det tuffaste jag gått igenom. Men om jag kan ge några tips så gå till en vårdcentral och försöka få en diagnos. Om det tyder på ångest uppsök en psykiatriker är han/hon dålig byt! vet att det är svårt att ta tag i sådana saker när man mår så dåligt men det är jätte viktigt! Om man vet att man går och bär på saker som tynger ner bryt dom och försök ta ett steg tillbaks från alla måsten. Hoppas nått kan hjälpa er.

  • hejsan det var väldigt likt det jag ahr vad ahr du fått för diagnos , maila mig gärna tess_haggqvist@hotmail.com

 63. Hej, har upplevt i princip samma sak som alla andra. Det trycker på den vänstra framsidan av huvudet och ner mot näsan runt kinden. Det har varit värst när man ska sova då det blir helt outhärdligt. Har uppsökt läkare fick då föra sömndagbok och ta cortisonnässpray men inte hjälpte det. Vidare så har jag blivit mindre social pga att mitt sjunkande humör. Detta har pågått i en 3månader.

  Kan det vara relaterat till att man har blazeat”? Fast det skedde dock bara ngn enstaka gång och det har gått 2,5månader nu. Har hört att det kan torka ut slemhinnor osv. Hoppas det löser sig för folk

 64. Hej.
  Under två månader har jag haft alla de symtom vi alla här har. Har läst denna blogg flera gånger. Har gått genom alla tänkbara undersökningar som inte visade något. Och nu tror jag att jag har HITTAT LÖSNINGEN. Det vi alla här har är nog ett djupt stress ändå. Hur vi än skyller på läkarna är de inte så dumma ändå, och visar inte röntgen och kärlscreening samt alla prover något så finns det inget fysiskt fel på oss. Som tur var så känner jag massa läkare utomlands som ofta träffar liknande patienter och behandlar dessa med Homepatiska läkemedel. (Googla på homeopati). Jag fick läkemedlet (det brukar finnas olika blandningar av ingredienser beroende på symtom, men som sagt har vi alla liknande symtom). Det är droppar (extrakt från blommor) som man tar 4 droppar a 4 ggr om dagen. Har tagit det i 3 dagar nu och känner mig perfekt redan nu. Har gått som zombie i 2 månader, ständig huvudvtyck och allt, men nu redan efter 4 dagar är jag som en ny människa. Synd att homeopati inte är välkommen i Sverige. Läkemedlet heter Panflor (italiensk) av företaget OTI (har ingen aning hur man få tag på den i Sverige fick den genom en läkare i utlandet). här är länken till företaget: http://www.otiomeopatici.com/web/guest;jsessionid=5CDBE4C74E89AF2CCCC4B578FFEAC930

  Min var sammansatt av 7 ingredienser (alla är blommor): Rock rose, Sweet chestnut, Aspen, Clematis, Impatiens, Cherry plum, Star of bethlem.

  Hoppas Ni som vill testa lyckas få tag på den eller liknande. Detta är alltså naturläkemedel som fungerar som lugnande.

  Ha det bra!

 65. Hej låter väldigt likt det jag har känner ett tryck i lband vänster sida om huvudet i lband höger typ där hjärnhalvan sitter också gör det till och med ont ibland väldigt obehagligt pulserar gör det med ont i tinningarna pannan svårt att andas ont i käken dimmig syn kan till och med sticka i haslen också har många konstiga symtom som man blir orolig av du kan väl maila mig så kan vi prata Tess_haggvist@hotmail.com

 66. Hej detta låter ganska så likt de jag har och tänkte ifall jag skriver här kanske jag kan få tipps och hjälp med vad det är jag har, eller hur jag ska kontakta en läkare och vart jag ska vända mig??

  Jag får ibland denna ”yrsel” då jag liksom kopplas bort från världen på något sätt… jag tänker inutti mitt huvud, och kan resonera jättekonstigt, det kan vara så bland annat att jag kan sitta och titta på mig själv och se hur jag ser ut och samtidigt tänka på hur jag är hemma i hemmet med min familj (detta låter jättelöjligt) det är ganska svårt att förklara känslan, men jag blir ungefär som er, lite tung i huvudet.. ibland kan jag även känna en konstig lukt, men jag kan inte komma på vad det är för lukt..

  först trodde jag att detta hade å göra med att jag var trött och inte hade sovit tillräckligt, men ibland kan jag t.om väckas i sömnen av att jag får detta… är det någon som vet vad detta är, hjälp mig snälla..för jag är jätteorolig, har ni fler frågor hur jag känner är det bara att svara på mitt inlägg så ser jag det i min e-post.

  Vore jättetacksam för hjälp!

  • Jens, jag har haft liknande problem, om du skriver din email-adress så kan jag skriva vidare där, eller om du vill skriva till min: elinsofia_@hotmail.com

  • Har haft samma problem fast det har händer mig i vissa miljöer där jag inte känner mig speciellt bekvämm o börjar tänka invecklat och efter ett tag så får jag käkspänningar o tryck i huvudet så att jag måste ligga ner på den sidan av huvudet där det trycker. Men har du(Jens) samma återkommande tankar ? Eller resonerar du från situationen ? När jag börjar tänka invecklat o resonera konstigt så släpper det inte utan jag börjar försöka resonera om varför det blir så och till sist så har jag gått bort mig i mina tankar helt o hållet.. Och under tiden brukar jag få en obehaglig känsla i kroppen som strålar utåt. Men hur känns ditt huvud då förutom tungt(något speciellt ställe) Lycka till alla o tare försikigt

 67. Jens, jag har haft liknande problem, om du skriver din email-adress så kan jag skriva vidare där, eller om du vill skriva till min: elinsofia_@hotmail.com

  Ni som skriver att ni mår bättre, kärlek till er för att ni ger alla andra hopp 🙂

 68. Hej alla,

  Jag prataded med en läkare idag. Jag beskrev mina symtom, med ansiktsmärta, värk i och runt omkring ögon, tryck i huvudet, värk i tinningsregionen, käkar, yrsel, öronlock mm… ja, mycket av det som ni andra har beskrivit här och jag hade en lyckoträff med val av läkare. Han hade mycket kunskap inom detta område. Bland annat säger han att DETTA TILLSTÅND SOM MÅNGA AV OSS LIDER AV KOMMER INOM NÅGOT/NÅGRA ÅR ATT FÅ EN NAMN, EN DIAGNOS!!! Äntligen!! Vi är inte knäppa!! Det hänger till viss del ihop med inflammationer i slemhinnor som täpper igen kanaler. Det pågår forskning i Malmö och Lund på just detta. Idag är det bästa sättet att ta kortisonspray vid täppt i näsan och Ipren/ibumetin vid värk. Tyvärr finns det inget mer ännu enligt denna läkare.

  Värken och symtomen ökar i styrka vid stress/oro men ibland så kommer all värk när man slappnar av hemma, t.ex. efter en dag på jobbet. Orsaken är fortfarande oviss men kan utlösas av en längre tid av stress/oro och/eller panikångest.

  Ville dela med mig av detta till er som är i samma situation.

  • Har läst många utav inläggen .. känner av samma symtom men jag tror detta är mest psykist. fick det själv när jag intagit olagliga saker som inte bör nämnas och jag återfår alltid dessa symptom(tryck vid vänsterögat, obehagligt tryck över tinningen m.m..) när jag röker eller tar annat. Känns som att man framkallar detta själv med hjälp av nojja.. Jag har testat min teori genom att stopa i mig vissa saker och då känner jag av det nästa direkt innan någon som helst effekt utav sakerna..
   önskar lycka till för alla..
   min gissning ligger vid spänningshuvudvärk som ligger i och med hjälp av nojjan så slappnar man inte av och man känner efter o på så sätt håller huvudvärken i sig.

   • haha oj råkade skriva till fel person ^^,

  • Tack för ditt svar! Det hjälpte mig verkligen stort och mycket!

  • Tack för ditt svar! Det hjälpte mig verkligen stort och mycket!

   .

  • Länge haft problem med slemhinnor, och tagit kortisonspray i 2 år. Tog jag inte det så började det klia i ögon, näsa, gom efter bara några dagar.

   Slutade med kortison nu för 1-2 veckor sen och inte fått tillbaks några av de symptomen. Däremot har jag nu sedan 11 veckor konstant huvudvärk i ansiktet. Samt att mina slemhinnor känns helt uttorkade. Min brorsa har även samma symptom, fast en aning mindre huvudvärk. Både har även lite hosta och andra sjukdomssymptom.

   Men du säger att den kan utlösas av en längre tid av stress och oro. Jag mådde psykiskt dåligt några få dagar, och därmed kom värken, sen gick den aldrig över. Kan inte kalla det någon längre period iaf :/
   När jag sedan mådde psykiskt dåligt igen p.g.a. värken, så kom veckan senare den överlägset värsta huvudvärken någonsin.

   Jag känner även hur blodkärlen i huvudet utvidgar/drar ihop sig, nånting händer med dom iaf, innan värken kommer. Är det ett tecken på migrän?

  • @Andrew: har detta tillstand fatt en benamning annu?

 69. […] alla fall….11 oktober 2007 skrev jag ett inlägg här på bloggen om Ett tryck i huvudet och nu har jag nyss fått den 73:e kommentaren i det inlägget. Närmare 70 st som skriver att de […]

 70. Hej! Jag känner igen mig också. Jag är en orolig person som ofta stressar och hetsar upp mig. Jag var och är fortfarande orolig för att de ska va ngn tumör eller ngt men alla jag pratar med säger att jag isåfall skulle känna balanssvårigheter o liknande.

  Jag tycker inte man ska oroa sig utan tror att detta e ett vanligt fenomen. Sannolikheten för tumör e väldigt liten

 71. ohh så skönt att veta att man inte är den enda! har varit orolig som f*n att de har varit tumör och så men hoppas dom får reda på vad det är och att dom hittar nått som hjälper!:)

 72. Hej!
  Jag har ett litet problem som ni kanske kan hjälpa mig med?
  Jag jobbar väldigt mycket, har ganska så mycket ansvar och jag är väldigt stressig och engslig av mig.
  Har på senare tiden börjat känna av ett tryck på pannan och tinningen på vänster sida, har även varit konstant snorig i ett år typ, blir grymt varm och svettig ibland också, oftast handsvett.
  Direkt huvudvärk har jag inte.
  Någon som har några tips på vad det kan vara och vad man kan göra åt det?

 73. Hejsan!
  jag har nu under 2 veckor känt en tryckande känsla i högra sidan av bakhuvudet. Jag vet inte vad det är och är väldigt orolig. När det väl kommer känns det väldigt obehagligt och håller i ett par sekunder. Sedan går det över och kommer och går. Första gången jag fick det tittade jag på tv. Trycket jag fick var stort och sedan mindre. Det kändes som om jag skulle kräkas och mådde illa. Samt det kändes något när jag andades. Som om syret höll på att ta slut.
  Kan någon där ute hjälpa mig och förklar vad det om ni vet?? Snälla!

 74. har haft ont i huvet minst ett halv år har varit på olika sjukhus och dom har inte hittat några fel på mig och tappar känseln i ansiktet och i armen vänstra och benet och får ont i bröstet mår jätte dåligt skulle vilja ha hjälp men får ingen hjälp

  • gör mri

 75. Jag har oxå tryck i huvudet, trött huvud.gick till en doktor han sa det var spänningshuvudvärk,men jag blev ändå kallad till röntgen,men det visade inget.trycket sitter i ännu.jobbigt.känns inte bra.vet inte vad jag ska göra.

 76. Jag har med tryck i huvudet och återkommande värk har gjort MR och vart hos en ögonläkare en speciallist läkare på kvinnokliniken, vart hos sjukgymnast o även kiropraktor.. men de hittar inget på mig de ända jag hört av min läkare är att det är spänningsshuvudvärk.. men min kiropraktor hittade en blockering i min nacke o rätta till den samt tog väck alla mina spänningar o även efter de har jag tryck o värk så han sa att det beror på nått annat.. har haft dessa problem i snart två år så de e riktigt jobbigt har till och med fått ångest pga detta.. har nu bytat läkare och hoppas de kan komma fram till något.

 77. Nu kom jag hit efter att jag (som vanligt) har googlat en massa symptom. Min ”story” började redan den 4 december 2010. Då kom min jobbiga yrsel, och den var i samband med en menstruation så då trodde jag att jag blev yr p.g.a. den. Men när mensen var slut, stannade yrseln kvar. Och den 12 december fick jag en riktig ordentlig yrsel attack! Den kom som en blixt från en klar himmel, och hela rummet snurrade och det kändes som om hjärnan vreds om i 360 grader typ. Som när man skruvar på ett lock ungefär. Ögonen gick i kors och min högra kroppshalva blev tillfälligt förlamad, jag kunde inte röra min högra arm eller mitt högra ben. Jag tänkte direkt att ”nu är det kört, nu har jag fått en stroke!” Och detta tillstånd varade ”bara” i en halvminut, sedan kom chocken. Jag var helt förvirrad och bara skakade. Min sambo ringde 112 och jag åkte in till akuten. Dom gjorde EKG på mej (vet inte varför?) kollade blodtrycket, tog blodprover och gjorde lite tester som kollade hjärnans signaler. Jag ville in på hjärnröntgen, men det behövdes inte enligt dom, eftersom ALLT var normalt. Dom sa att det berodde på panikångest!? Grejen är den att jag har lidit av panikångest i 10 års tid nu (och lider av det fortfarande) men har ALDRIG någonsin råkat ut för en sådan extrem yrsel attack jag fick då. Jag kommer aldrig att glömma den, det var det hemskaste jag någonsin varit med om! Yrseln stannade kvar i 2-3 veckor efter akutbesöket, och var så jobbig vissa dagar så jag kunde inte gå upp ur sängen. Jag intalade mej att det var kristallsjukan, så jag kunde slappna av. I samband med yrseln, fick jag besvär med mitt högra öga.(Vet inte om yrseln och ögonbesvären har något samband egentligen, men tänkte att det var värt att nämna yrseln först IFALL någon har samma symptom) Det började svida och kändes allmänpåverkat. Ungefär som om man inte har blinkat på väldigt länge. Det spände runt om och även i ögat (dock ingen värk) som sedan strålade ner mot höger öra. När det kom, så hade jag det i ca 2 dagar. Sedan gick det över av sej självt. Jag har haft det så med ögat vid 3 tillfällen nu. Första tillfället sökte jag ingen vård för det. Andra gången hade jag även ont i bihålorna, så då fick jag antibiotika utskrivet av en läkare och blev genast bättre. Och nu den senaste gången fick jag så konstiga symptom, så då sökte jag läkare igen. Det spände runt höger öga (som ett tryck) och jag hade en svidande känsla även denna gång. Men det som skrämde skiten ur mej, var att pupillen blev större än det vänstra ögats pupill. Jag fick domningar i ansiktet och började helt plötsligt se jättesuddigt med mitt högra öga. Min pupill utvidgades både inåt och utåt flera ggr, precis som om man ställer in skärpan på en kamera! Jag hade svårt att fokusera blicken, och det var jobbigt att följa med blicken när jag vände på huvudet. Så jag blundade med ögat när jag vände mej om. Och jag har gnuggat och gnuggat som en galning. För det känns som det är en hinna över ögat, som man vill gnugga bort. Det värkte runt ögat till slut, både över och under, i ögonbrynet, i tårkanalen och ibland även i ögat. Jag fick panik, och ringde sjukvårdsrådgivningen, men de sa att jag skulle gå till en optiker. Men det rådet lyssnade jag inte på, utan ringde vårdcentralen och bokade tid istället. Läkaren kollade på mitt öga i ett mikroskop, men hittade inget fel. Kollade även om jag hade dålig syn, men den var perfekt. Hon trodde det var ögoninflammation så hon skrev ut antibiotika droppar till mej, men jag har inte tagit dom än. För jag tror inte jag har det nämligen, eftersom att det inte kommer något var i ögat. Nu har jag blivit lite bättre i ögat. Men trycket känner jag fortfarande runt ögat och i ögat som strålar ner mot örat. Nu har trycket ”förökat” sej och sitter numera lite överallt på höger sidan på huvudet. DÄRFÖR kom jag hit idag! Det känns ibland som om det ”drar ihop sej” på vissa ställen och det liksom ryser till ibland. Känner mej tung och väldigt seg i huvudet och även lite huvudvärk (men inte så mkt så jag måste ta alvedon). Ibland känns det som om huvudet och även ansiktet är helt snett, ungefär som personen i tavlan ”Skriet”. Kan inte tänka ordentligt ibland och är helt orkeslös. Var helt stensäker på hjärntumör, men blev aningen lugn när jag har läst andras berättelser här. Vet inte om jag ska söka vård IGEN? Jag är bara så trött på att få höra ”Vi vet inte vad det kan vara, hör av dej igen om du blir sämre!” Hoppas iaf att ni andra blir hjälpta på rätt sätt! 🙂 Kramar från mej

  • Jag hade liknande symptom förra året, även höger öga och yrsel och allt det där…åkte in och fick göra MRI och röntgen osv…till slut kom dom fram till att det var stressrelaterat. Själv påstår jag att det är från stillasittande i fel position så nackmusklerna blivit stela och muskler som sitter i bakhuvudet, stress kan även få en att omedvetet dra upp axlarna och spänna nackmusklerna. Även om du burit på en tung väska på ena sidan av axeln en längre tid som skapar assymmetri i muskler.
   Mina tips är:
   Minska stressen
   Rör på dig mer en gång i timmen om du sitter vid datorn mycket
   stretcha nacke och halsmuskler och senor försiktigt under längre tid

   och sist…försök hitta en bra sjukgymnast som är kunnig och kan göra en bra bedömning och bra övningar som hjälper dig bli bättre med tiden!
   För mig blir det bättre av att sluta sitta vid datorn, gå till gymmet och träna samt stretcha och försöka tänka på hållningen och ta det lugnt mer.

   Lycka till!

  • Herregud jag har identiska symptom som du!!!!

   Får någon diagnos ännu?!

   Hur har det gått för dig? Bättre?

   Mvh

 78. känner igen mig i vissa av dina symptom Lindah. Har också väldigt problem med mina ögon. ibland känns de som nån kör en kniv igenom o värker när jag rör ögonen och värker bakom dem till o från. Har ofta tryck över ögonen o ögonbrynen och har ibland svårt att fokusera blicken. Det är väldigt jobbigt att de inte hittar något fel förstår inte vad det är som utlöser symptomen. Men har bytat läkare nu så hoppas de kan komma fram till nått någon gång.

 79. Hej alla!
  Efter en del googlande så hamnade jag här läste igenom vad ni alla skrevit och kände igen mig i vissa fall.. Är snart 25 år och aldrig haft problem med hälsan förrän ca 7-8 månader sen då jag bodde i Thailand och bott där några år. Kommer ihåg detta som igår fick en plötslig yrsel attack när jag en kväll skulle sätta mig ner för att äta efter andra tuggan så ramlade jag av stolen och allt snurrade runtom mig och jag tappade balansen helt och sen den dagen har jag konstant haft yrsel och som om jag känner pulsen i mina ögon efter de också vatt med om andningsnöd som att andas ur ett sugrör vissa tillfällen och fått stickningar i fingrarna och ansiktet hamnat på sjukhuset ett antal gånger utan diagnos testat mig mot det mesta (MRI,EKG, x antal blodprov, hörsel, hals, ögon) både i Thailand och nu hemma i Sverige. Nu efter jag kom hem 4 månader sen så har jag ett konstant tryck i mitten av huvudet och känner hur pulsen dunkar är som ett frågetecken vad man kan ha vill bara ha en diagnos hade underlättat så mycket. Kan ibland känna av andningsnöden med känns som halsen svullnar på mig och svårt för att andas lugnt. någon annan med liknande problem?

 80. Hej alla!
  Jag känner igen mig i många olika fallbeskrivningar. Jag är 24 år gammal och har alltid varit frisk och stark tills i början av 2011 efter en årlig resa till Thailand.. Det började med att jag hade förkyldning, feber, huvudvärk och yrsel i flera veckor och var konstant utmattad. Jag fick tid hos läkaren, han tog provet som inte visade något speciellt, utan sa att det var en långdragen förkyldning och att jag skulle vila. Sjukdomskänslan blev värre och värre. Plötsligt fick min sambo samma symptom. Vi kände även av extrem törst båda två. Olika läkare utredde oss, de tog minst 30 provet på oss var. Misstanke om Borrelia och andra hjärnsjukdomar fanns, men hjärnröntgen visade ingenting. Tillslut bad min läkare oss att testa att byta bostad, då ingen annan blivit smittad och vi inte tillfrisknade. Efter två veckor hos min mamma tillfrisknade jag oerhört och efter en månad var min sambo helt återställd. Läkarens enda förklaring till sjukdomen var att vi blivit utsatta för mögel, då våran bostad var fuktskadad. Vi hade velat ha en ordentlig diagnos, men nöjde oss med svaret eftersom vi tillfrisknat. Vi flyttade till en ny bostad och allt kändes mycket bättre. I oktober började yrseln komma tillbaka. Jag kände mig febrig och var konstant trött. Jag försökte ignorera vad jag kände, men plötsligt en dag smällde det till. Jag trodde att jag höll på att döl! Hjärtat klappade i enorm fart, jag kunde inte andas normalt, det kändes som om jag inte fick luft, det stack i bröstet och hela världen snurrade.Väl hos läkaren fick jag diagnosen panikångest eller utbrändhet. Han menade att det var svårt att avgöra exakt vad jag led av men det var stressrelaterat, och nu hade bägaren runnit över för mig. Han påstod även att jag kunde fått detta på grund av min långtidssjukskrivning i våras, då många blir deprimerade och känner inre stress av att vara sjukskrivna en längre tid. Idag har vissa symptomer blivit mildare, men nu har jag fått huvudvärk i bakre delen av huvudet och obehagskänslan bakom båda ögonen som ni beskrivit tidigare. Det trycker och drar bakom ögonen, och jag har svårt att fokusera blicken. Har varit väldigt orolig, men efter att ha googlat och även läst här, kan jag lugna mig med att det säkerligen är stressrelaterat eller hänger ihop med min psykiska sjukdom. Problemet med oss som lider av psykiska sjukdomar vare sig vi vet det eller inte, är att det blir ju tyvärr bara värre ju mer man tänker på smärtan. Kroppen kan ju även framkalla smärta som egentligen inte existerar. Hjärnspöken! Jag vet att det verkligen inte är lätt att koppla bort smärtan, men mitt råd är ändå FÖRSÖK! 🙂 Att sysselsätta sig, omge sig med vänner, och göra det man vill och inte bara måste, får mig att koppla av och kunna njuta av livet! Vad man än lider av, får man inte låta det ta över hela ens liv, utan kämpa emot även om det känns tungt ibland. Att uppsöka läkare är också bra om man är orolig. Det fick mig lugnare när jag fick svaret att det inte var något kroppsligt fel på mig som jag hela tiden hade trott. Lycka till allihop! O glöm inte, du är aldrig ensam.. 🙂

  • Verkligen så skönt å läsa det du skrev. kram till dig ❤

 81. Hej alla söt! Kan bara säga att jag lider av samma ;( . Allt ni andra skriver har jag med. Har lidit av stress nu i 10 å men nu de sista månaderna har den börjar kännas i hjärnan. riktigt obehagligt. Tror med att jag har tumör. Man blir nog nojig ju mer man tänker och känner efter. Och trycket blir ju värre när jag blir rädd. SÅ det borde ju bero på någon ångest eller oro tycker man ju??? . Borde kanske gå till läkaren men är ju rädd samtidigt. Känner även av tryck i näsan som går upp i huvudet och i ögonen i bland. Tycker det är sååååå skönt att se och läsa allt ni skriver ❤ en riktigt bra sida det här ❤ och vilket bra stöd man får. God Jul till er alla som ser det här och tack!!!

 82. Hej alla!! Sitter här med ett sprängande huvud och tror att döden är nära. Men när jag läser om allas problem så känns det så skönt JAG ÄR INTE ENSAM… Och jag lever nog några år till =) Tack och Kram till er alla, hoppas vi mår bättre i morgon.

 83. Hej alla!
  Huvudvärk är nog dessvärre ganska vanligt, men man måste ju få gå till läkare och kolla upp vad det kan vara. Jag gick till läkarcentralen en gång med min lille son 1år som följeslagare, för jag hade en sådan enorm huvudvärk. Blev lagd på en brits samtidigt som jag måste hålla koll på ungen som kunde röra sig fritt i rummet. Blev liggandes där i ca 2 timmar ensam utan att någon ens tittade in. Ingen hjälp alls under tiden på vårdcentralen, men när jag hade spytt som en alikan släppte huvudvärken och jag kunde resa mig upp. Jag fick diagnosen Migrän. Detta återkom sedan var fjortonde dag i 35 år utan att läkarna kunde ge mig en fungerande medicin. Migränmediciner fungerade inte på mig, blev bara sjukare av dem.
  känner igen alla symtom, som ni beskriver och oro om hjärntumör. Jag fick en gång genomgå en EEG-undersökning,som sade att något inte var bra, men läkarna kunde inte ge någon diagnos, därmed ingen rehabilitering eller medicin, så många symtom får man lära sig att leva med.
  Lev livet positivt sade en läkare till mig. Även psykisk tortyr kan man uppleva i dagens stressade samhälle och det höll på att bli min död för några år sedan, med en fruktansvärd trötthet, som inte går att vila bort och en massa andra otrevliga symptom, som blev bedömda som Utbrändhet.
  Livet går vidare men vi blir ju inte yngre och kan inte vrida klockan tillbaka till den tid vi mådde bättre, därför hoppas jag att flera kan få den läkarhjälp som vi så väl behöver när livet känns tungt. Denna sidan är ett lyft för oss som känner oss ensamma och har svårt att få gehör för våra symptom. Fortsätt att hjälpa varandra. Det kan lindra smärtan.

 84. Hej,

  Testa druvsocker tabletter!
  Funka för mig

 85. Haft liknande symptom ett bra tag nu…de kom hastigt vid 23, är nu 26… blodprov bra, blodtryck bra… förutom trycket i skallen och allmänna förvirringskänslor/förstadie till svimning känner man sig sladdrig i benen som om man gick runt på en brygga – ett par shots eller ordentligt starka bärs löser dock problemen relativt fort så det är nog snarare en psykdoktor som behövs för fortsatt utredning om något. Har också märkt att tillståndet förbättras avsevärt om man helt skippar kaffe och allt annat med koffein i under längre tid.

 86. Hej alla likasinnade! Det känns så skönt att veta att man inte är ensam. Mitt börja nog för 6 månader sedan om jag ska vara ärlig mot mig själv, det är inte det lättaste när man är mitt uppe i någonting som gör så fruktansvärt ont och man blir stressad av värken. Mitt börja med smärta över bröstet som höll i sig all från en dag till två veckor från och till så jag gick bara och vänta på att hjärtat skulle ge upp, sen kom ångesten där efter blev min ”vanliga” migrän något mycket otrevligt, jag vaknade en natt och hade en känsla utav att mitt huvud var svullet (som ni så många oxå beskriver )och att det skulle sprängas av smärtan, jag kunde inte vända mig om utan fick sitta upp, min migränmedicin hjälpte inte. Smärtan avtog efter ett dygn med en hemsk ” bakfylla” dagen efter och jag var rent utmattad, 3:e dagen kunde jag komma upp och gå igen men det fanns ingen energi till att jobba jag kunde inte ens tänka. Jag har knaprat piller länge nu och tagit initiativet att gå på helkroppsmasage var 3:e vecka och visst har jag spänningar i skuldror och nacke, jag tränade 3 dagar i veckan innan men har fått sluta då mitt hjärta inte klarar det för jag får så ont av påfrestningen ( en sprängane känsla och ett enormt tryck) det är knappt att jag kan promenera i rask takt utan att hjärtat börjar rusa, så fort det börjar så kommer trycket i huvudet direkt. Men idag hade jag en tid till vårdcentralen för första gången för att få hjälp! för jag orkar inte leva så här resten av livet och det känns som om det bara blir värre. Jag kom dit och fick berätta vad jag kände och fick göra lite tester som att stå jämfota och blunda och hålla balansen i 10 sek, blunda och försöka träffa nästippen med pekfingrarna, det hela kändes sådär lite tramsigt…. men vad gör man inte. Dr konstaterade genom detta att jag hade spänningshuvudvärk och nog en liten släng av migrän, jag var ju inte nöjd med det svaret och satt nog och gapa som en fågelholk och han så nog att jag inte vad nöjd med det svaret så han slängde in en kommentar om att vi kan ju oxå passa på och ta blodtrycket, sakt och gjort han kavla upp tröjarmen och på med manchetten om armen och han börja pumpa, släppte på trycket och pumpa upp igen och då tittar jag på honom och han är djupt koncentrerad han släpper trycket igen och sätter sig vid skrivbordet och säger Du har LITE högt blodtryck…… Jaha säger jag och….. DU har 170/110 det bör ligga på 130/80 typ. Då inser jag att jag nästan ler och har en bra känsla konstigt tycker ni kanske men jag blev lättad över att det fanns något som bevisa att jag inte mådde bra. Så nu börjar min utredning på riktigt och det känns skönt. Men jag tror att mycket av min värk är stress för om jag gräver djupt i huvudet så har jag mycket som ligger och gnager och det måste man rensa bort.

 87. Snubblade över det här med när jag googlade på konstigt tryck i huvudet. Har kännt det förut ett flertal gånger men då har det bara varat några minuter per tillfälle. Jag känner trycket just nu och jag njuter av det för det känns så härligt! Låter det pågå så länge det håller i.

  Anledningen till att jag tycker att det är så härligt är det att jag känner mig piggare, mer villig att göra andra saker som jag inte tidigare skulle tänka mig att ens prova på! Vill också skriva att jag har diagnosen hypersonmni som är en hjärnsjukdom och kom från en hjärninflammation sen när jag var 11år. Fattar ni grejen 11år av konstant trötthet och nu är jag piggare än en vanlig person i det här stadiet.

  Post Scriptum

  Jag kommer definitivt att utforska det här stadiet och utforska mig själv mer ingående

  Peace

 88. Jag har också domningar i vänster ansiktshalva och ibland känns det som det kryper under huden vid tinningen. Det piper ofta i öronen och jag har ett konstant tryck på vänstersidan pannan/tinngen och ögonbrynet.

  Detta är för mig ångestframkallande som fan….

  Hjälp typ =(

 89. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 90. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in
  Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a
  quick heads up! Other then that, very good blog!

 91. Thats a bit Offtopic, but i thought you might give me some advice.
  With regards to registering and hosting
  a domain name, I have no idea what I need to do. A. Should I register
  and host at the same place? Or B. Should I register my domain name with one company and host
  it with another? I would prefer to do A, but therein lies my
  dilemma. I want to register my domain name with GoDaddy, since I like their fees.
  However, I’d rather not host my site with them. What would be your personal preference?

 92. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other websites?

  I have a blog centered on the same ideas you discuss and would really
  like to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work.
  If you are even remotely interested, feel free to
  send me an e mail.

 93. If you are going for best contents like I do, simply
  pay a quick visit this site daily since it provides quality contents, thanks

 94. Hi! My wife and I often write guest articles for other
  website owners to help gain exposure to our work, as well as provide superb articles to weblog owners.
  It truly is a win win situation! If you are interested feel free
  to contact me at: emilyschumacher@aol.com so we may talk further.
  Thankyou!

 95. många av er jag läser här kan jag nästan svära på har problem med spända nackmuskler osv. man kan spänna sig utan att veta om det och just nacke och axlar resulterar i alla dessa symtom som beskrivs här. har det själv. ta i tu med era spända muskler så ska ni se att förbättring sker 🙂

 96. fiestas de cumpleaños ideas

  Ett tryck i huvudet | En inblick i mitt liv

 97. Bästa sidan jag har varit med om!
  Har själv nu märklig tryck i huvudet mest vid pannan och tinningen. Lite lock i öronen och får varannan dag lätt ont i huvudet också tillsammans med trycket. Och jag vet att jag har haft det tidigare för flera år sen.

  Riktigt läskigt är det och det finns ju direkt inga svar på vad det är. Förutom denna sida som talar om att det finns väääldigt många som får liknande symtomer vilket gjorde att jag känner mig mycket mer lättad.

 98. Har samma sak, sockerdricka i huvudet, huden på huvudet känns segt som om mer blod infunnit sig eller som om det håller på stelna och måste mjuka upp det med massage.Varma öron, tryck i pannan,olust att göra saker. varm och kall punktvis på huvudet. Blir värre om man blir rädd. Fått några ångest attacker, men gått över efter en lång promenad. Har varit hos vårdcentralen, efter tester så värkar det bara vara psykiskt. Vill inte ha antidepressiva.

  Min medicin är att pusha mig att göra saker som jag inte är sugen på,vilket funkar bra.
  Träna, jogga/promenader
  Läsa Bibeln och be till Gud läker mig mycket bra!

  Har haft detta 5-6 månader, jobbigt men det kommer att gå över!

 99. Hej
  Natten till i dag sov min man oroligt
  vilket gjorde att även jag vaknade
  Kände mig ”helt väck” i huvudet
  Kändes som om jag sovit mkt hårt innan dess och att jag är helt borta
  Så mådde jag illa

  Har känt så här ngn gång tidigare då jag sovit väldigt hårt och vaknat av art tex behöva gå på toa
  Vad ÄR det för nå’t?? Någon som har förklaring, det är så obehagligt och jag känner att jag blir rädd
  När jag går upp är det borta

 100. Hej alla, har liknande symptom som många utav er.

  Det är så frustrerande när min tjej inte tror på att något är fel, läkarna tar bara blodprov men det visade såklart inget så de tror inte heller på mig.

  Har jag ont i vänster del av huvudet (som i en punkt) med ett tryck och utstrålning åt det hållet. Yr, känns som man går runt i en dröm och allt går i slow motion, svårt att fokusera blicken. Kände av det för första gången för två år sedan fast då mestadels utan huvudvärken. Då hade jag kramper i magen (rund diafragman) som jag inte hoppas kommer under denna perioden. (Ja magproblemen kan vara stressrelaterade pga tankarna på yrseln). Har varit hyfsat bra under ett år med undantag till yrseln.

  Blir orolig nu när värken i huvudet har blandat sig in i leken. Hoppas att ni alla är på bättringsvägen!

  /Marc 27


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: