Jakten på lycka

17 mars 2007 kl. 11:40 | Publicerat i Film | 1 kommentar

The pursuit of happyness eller Jakten på lycka är en film med Will Smith i huvudrollen. Den verklighetsbaserade filmen handlar om Chris Gardner och hans jakt på att tjäna ihop stålar till familjen. För att försörja familjen försöker han sälja dyr sjukvårsapparat som ingen vill ha. Hans fru tröttnar och flyttar ifrån familjen. Chris och hans son som faktiskt spelas av Wills riktiga son Chistopher Syre Smith får nu själva försöka hitta på en lösning hur de ska klara sig. De ligger efter med hyran och Chris har massa obetalda parkeringsböter. Det som verkar vara hans enda chans att överleva är att slåss som praktikant hos en börsmäklare. Helt utan lön i ett halvår och med små odds försöker han övertyga firman att just han är rätt man, trots att han varken har pengar eller tak över huvudet, och en liten son att ta hand om.

Jag hade nog förväntat mig mer av filmen. Visst, den var engagerande och rörande. Men det räcker inte, den kändes ganska långtråkig ibland och berättandet var inte heller direkt bra utan kändes blekt. Däremot var Will Smith faktiskt helt fantastisk i filmen. Det är lite ovanligt att se honom i såna här roller. Men han gjorde det bra. Bäst i filmen fungerar tycker jag skildringen av Chris som fadersfigur, det är inte ofta man får se det från pappans perspektiv.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag hade inga förväntningar av filmen, men det är som du säger att den var lite långdragen ibland, den stod lite stilla mellan varven känns det som.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: